ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΚινητοποίηση για αποτροπή πλειστηριασμού κατοικίας στο Μεσολόγγι

Κινητοποίηση για αποτροπή πλειστηριασμού κατοικίας στο Μεσολόγγι

Κινητοποίηση για αποτροπή πλειστηριασμού κατοικίας στο Μεσολόγγι

Κάλεσμα από το «Δικαίωμα στη Ζωή»

Κινητοποίηση για αποτροπή
πλειστηριασμού κατοικίας στο Μεσολόγγι

Προς τους πολίτες του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής

 

Κάλεσμα αντίστασης και αλληλεγγύης απευθύνει το κίνημα πολιτών Αγρινίου «Δικαίωμα στη Ζωή», για την ακύρωση πλειστηριασμού κατοικίας στην πλατεία Δικαστηρίου στο Μεσολόγγι σήμερα στις 15:30 το μεσημέρι.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του κινήματος αναφέρει:

«Καλούμε πέραν των μελών του Σωματείου “Δικαίωμα στη Ζωή” και κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής, την Τετάρτη (14 Ιανουαρίου) και ώρα 14:15 μ.μ. στην πλατεία Μαβίλη (Εντευκτήριο τραίνων), για κοινή αναχώρηση με αυτοκίνητα για την συμμετοχή μας στην 6η κατά σειρά αποτροπή πλειστηριασμού κατοικίας συνανθρώπου μας από το Μεσολόγγι.

Προσοχή η αναχώρηση μας θα είναι το αργότερο στις 14:30 ώστε να είμαστε εγκαίρως έξω από τα Δικαστήρια Μεσολογγίου!!!

Δείχνουμε με την παρουσία μας έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στο συνάνθρωπο μας που κινδυνεύει, και δεν μένουμε απαθείς διότι από 1/1/2015 οι πλειστηριασμοί έχουν απελευθερωθεί ακόμα και για την 1η κατοικία!!!

Να υπενθυμίσουμε ότι κάθε Δευτέρα στις 19.00 στα γραφεία της Β ΕΛΜΕ γίνονται οι τακτικές συνελεύσεις μας ανοικτές για κάθε πολίτη που έχει παρόμοια προβλήματα (πλειστηριασμοί, διακοπές ρεύματος και νερού, κ.τ.λ.).

Επίσης μπορείτε να επικοινωνείτε και στο τηλέφωνο 6945-114753».

Όπως αναφέρει και η αφίσα μέσω της οποίας απευθύνεται το κάλεσμα προς όλους τους κατοίκους του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής, απαιτείται η μερική ή ολική διαγραφή των χρεών, ενώ συνδιοργανωτές της κίνησης είναι το «Μεσολόγγι: Πολίτες σε κίνηση», η «Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αμφιλοχίας» και η «Κίνηση πολιτών Ναυπάκτου ενάντια στους πλειστηριασμούς».

Αυτή είναι η 6η αντίστοιχη κινητοποίηση που οργανώνουν οι παραπάνω ομάδες και αφορούν το «STOP» σε πλειστηριασμούς κατοικιών πολιτών της περιοχής από τράπεζες, ενώ όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά και στην αφίσα «ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!».

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως όπως είχε γράψει σε παλιότερο φύλλο η εφημερίδα «Σ» και αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους και τα μέλη του κινήματος «Δικαίωμα στη Ζωή», από 1/1/2015 με την ισχύ του νέου «Κώδικα Δεοντολογίας» των τραπεζών, δεν προστατεύεται η πρώτη κατοικία.

Μπάμπης Τσιρώνης

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr