ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΚινήσεις στα Κεντροαριστερά από τη Νίκη Φούντα

Κινήσεις στα Κεντροαριστερά από τη Νίκη Φούντα

Συνυπέγραψε ερώτηση στη Βουλή μαζί με πέντε ανεξάρτητους Βουλευτές

Κινήσεις στα Κεντροαριστερά

Από τη Νίκη Φούντα

Προσπάθειες οργάνωσης από τους 5 ανεξάρτητους Βουλευτές

 

Πολιτική σκοπιμότητα αλλά και ενδεχόμενο εξελίξεων, και μάλιστα σύντομα, στον χώρο της Κεντροαριστεράς, αποδίδεται στην κίνηση της Νίκης Φούντα, Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας εκλεγμένη με την ΔΗΜΑΡ, να συνυπογράψει ερώτηση στη Βουλή μαζί με πέντε ανεξάρτητους Βουλευτές. Η ερώτηση αφορά στην δυνατότητα συμμετοχής Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες σε δραματικές σχολές και κατατέθηκε στην Βουλή την περασμένη Πέμπτη, όπως αναφέρει η ενημερωτική ιστοσελίδα iefimerida.

Οι πέντε ανεξάρτητοι Βουλευτές, Σπύρος Λυκούδης, Βασίλης Οικονόμου, Γρηγόρης Ψαριανός, προερχόμενοι από την ΔΗΜΑΡ, Πέτρος Τατσόπουλος, προερχόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ και Χρήστος Αηδόνης, από το ΠΑΣΟΚ, πραγματοποιούν κινήσεις που καταδεικνύουν ότι προσπαθούν να οργανωθούν κοινοβουλευτικά. Ανοικτό παραμένει τόσο το ενδεχόμενο της αυτόνομης καθόδου σε εκλογές ή της προσχώρησης σε κάποιο κόμμα, με το «Ποτάμι» να συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες.

Το παραπάνω Σάββατο, 29 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η πανελλαδική συγκρότηση της κίνησης «Μεταρρυθμιστές» του κ. Λυκούδη, όπου επίσης θα είναι παρόντες ο «Δημοκρατικός Σύνδεσμος» του κ. Οικονόμου αλλά και οι άλλοι τρεις ανεξάρτητοι βουλευτές που προαναφέραμε, κ. Τατσόπουλος, κ. Αηδόνης και κ. Ψαριανός.

Αν και η κα Φούντα εξακολουθεί να παραμένει μέλος της ΔΗΜΑΡ, η κίνησή της αυτή να συνυπογράψει ερώτηση μαζί με τους πέντε ανεξάρτητους Βουλευτές επαναφέρει στο προσκήνιο τις διάφορες θεωρίες που ακούγονται κατά καιρούς για ενδεχόμενο απομάκρυνσής της από το κόμμα. Δημοσκοπικά η Δημοκρατική Αριστερά βρίσκεται πάρα πολύ χαμηλά, κάτω από το όριο του 3%, που συνεπάγεται ότι σε ενδεχόμενο εκλογών θα μπορούσε να μην εκλέξει κανέναν Βουλευτή και να μείνει εκτός Κοινοβουλίου. Αυτό άλλωστε αποτυπώθηκε και στις ευρωεκλογές όπου το 1.2% ήρθε σαν σοκ στο κόμμα κι αποτέλεσε αφορμή για εξελίξεις αλλά και αποχωρήσεις Βουλευτών.

 

Κώστας Καρακώστας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr