ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΤι προτείνει η Κίνηση “ΔΡΩ” για την τελευταία Οτομοτρίς και τη “βελανιδιά του Χατζόπουλου”

Τι προτείνει η Κίνηση “ΔΡΩ” για την τελευταία Οτομοτρίς και τη “βελανιδιά του Χατζόπουλου”

Τι προτείνει η Κίνηση “ΔΡΩ”  για την τελευταία Οτομοτρίς και τη “βελανιδιά του Χατζόπουλου”

Μια σειρά από παρεμβάσεις κάνει η Κίνηση Πολιτών “ΔΡΩ” οι οποίες αφορούν το Πάρκο του Αγρινίου  αλλά και την τελευταία σωζώμενη Οτομοτρίς η ποία στο παρελθόν κινείτο στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Αιτωλοακαρνανίας και τώρα βρίσκεται στη Θεσσαλία.

Το σχετικό κείμενο της “ΔΡΩ”

Καθώς κλείνει σύντομα το 2022, μια χρονιά που για την πόλη μας σήμανε την πολυαναμενόμενη έναρξη των εργασιών για την ανάπλαση του Πάρκου, η “ΔΡΩ” – Κίνηση Πολιτών για την Αιτωλοακαρνανία, επιθυμεί να δηλώσει την ικανοποίησή της από τις μέχρι τώρα εργασίες που γίνονται με σεβασμό προς τις εγκεκριμένες μελέτες.

Ως κίνηση πολιτών έχουμε ήδη καταθέσει στον Δήμο Αγρινίου προτάσεις για καλλιτεχνικές παρεμβάσεις στο Πάρκο, ώστε να αναδειχθεί και η πολιτιστική διάσταση του χώρου που θα τον διαφοροποιεί από έναν ουδέτερο και συνήθη χώρο πάρκου. Προτάσεις οι οποίες έγιναν κατ αρχήν δεκτές από την δημοτική αρχή.

Η “βελανιδιά του Χατζόπουλου” στο Πάρκο Αγρινίου

Προς την ίδια κατεύθυνση κινείται και η πρωτοβουλία μας για κήρυξη ως «Διατηρητέου Μνημείου της Φύσης» της «βελανιδιάς του Χατζόπουλου», του εμβληματικού αυτού αιωνόβιου δέντρου στο Πάρκο του Αγρινίου, κάτω από το οποίο -σύμφωνα με μαρτυρίες- συνήθιζε να γράφει, να διαβάζει και να στοχάζεται ο ποιητής. Καταθέσαμε ήδη στο Δασαρχείο Αγρινίου έγγραφο, ώστε να ξεκινήσουν οι σχετικές διαδικασίες.

Η Οτομοτρίς στο Κρυονέρι όταν ήταν εν λειτουργία

 

Η Οτομοτρίς όπως είναι σήμερα

Παράλληλα έχουμε προτείνει στην Δήμο Αγρίνιου τον επαναπατρισμό της τελευταίας σωζόμενης Οτομοτρίς που κάποτε κινούνταν στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Αιτωλοακαρνανίας και τώρα βρίσκεται παροπλισμένη στην Θεσσαλία. Η Οτομοτρίς αποτελεί μια ζωντανή –ακόμη- υπόμνηση του παρελθόντος της πόλης και μπορεί να αξιοποιηθεί δημιουργικά από τον Δήμο είτε ως έκθεμα είτε ως χώρος για θεατρικές παραστάσεις, συναντήσεις ομάδων κ.λπ.

Η ΔΡΩ – Κίνηση Πολιτών για την Αιτωλοακαρνανία θα συνεχίσει την προσπάθεια για την ανάδειξη της πόλης μας με προτάσεις και δράσεις.
Ευχόμαστε το 2023 να είναι μια καλή και δημιουργική χρονιά για τον καθένα προσωπικά και για την πόλη μας το Αγρίνιο.

Από την Ματαράγκα στο Αγρίνιο για λεφτά λόγω… χαλασμένου ιμάντα – Γιορτές χωρίς ΑΤΜ

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ