Κίνα: Επόμενο «βήμα» η επέκταση της χρήσης γενετικά τροποποιημένης σόγιας και καλαμποκιού

Η Κίνα θα επεκτείνει τη φύτευση γενετικώς τροποποιημένης (ΓΤ) σόγιας και καλαμποκιού, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος, καθώς ο μεγαλύτερος εισαγωγέας σιτηρών στον κόσμο επιδιώκει να ενισχύσει…

ap7204011378-scaled-1

Η Κίνα θα επεκτείνει τη φύτευση γενετικώς τροποποιημένης (ΓΤ) σόγιας και καλαμποκιού, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος, καθώς ο μεγαλύτερος εισαγωγέας σιτηρών στον κόσμο επιδιώκει να ενισχύσει τις αποδόσεις των καλλιεργειών και να βελτιώσει την επισιτιστική ασφάλεια.

Για πολλά χρόνια, το ασιατικό κράτος είχε μια προσεκτική προσέγγιση για τις γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες, αλλά τώρα είναι ανοιχτό σε καλλιέργεια μεγάλης κλίμακας.

Κάθε χρόνο, η Κίνα εισάγει περισσότερους από 100 εκατομμύρια μετρικούς τόνους σόγιας και ζωοτροφές για τα τεράστια κοπάδια των ζώων της. Η φύτευση σε μεγάλη κλίμακα γενετικά τροποποιημένων καλλιεργειών θα αυξήσει τις αποδόσεις και θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά τις μελλοντικές αγορές από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βραζιλία.

Τον Δεκέμβριο, η Κίνα χορήγησε άδειες σε 26 εταιρείες για την παραγωγή και πώληση γενετικά τροποποιημένων σπόρων σόγιας και καλαμποκιού και την περασμένη εβδομάδα ενέκρινε νέες ποικιλίες γενετικά τροποποιημένης σόγιας και καλαμποκιού για εισαγωγή και παραγωγή.

“Το επόμενο βήμα θα είναι η βελτίωση της τεχνολογίας και η ενίσχυση της διαχείρισης, η επέκταση της χρήσης γενετικά τροποποιημένης σόγιας και καλαμποκιού με οργανωμένο τρόπο. ” εξήγησε ο Pan Wenbo, διευθυντής στο Υπουργείο Γεωργίας.

Πηγή: Agerpres.ro