ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕυσυνείδηταΚι όμως ο Γεραπετρίτης έχει δίκιο

Κι όμως ο Γεραπετρίτης έχει δίκιο

Κι όμως ο Γεραπετρίτης έχει δίκιο

Κι όμως ο Γεραπετρίτης έχει δίκιο

«Αυτός είναι ο εκλογικός νόμος, όμως δεν μπορεί να ξεφεύγει της προσοχής μας ότι αυτήν τη στιγμή διαμορφώνεται ένα κλίμα, το οποίο υποβαθμίζει την πιθανότητα των συνεργασιών.

Όταν κόμματα αποκλείουν ενδεχόμενο συνεργασίας, η χώρα δεν μπορεί να μείνει ακυβέρνητη».

Αυτή η αποστροφή του Υπουργού Επικρατείας σε χθεσινή συνέντευξη ερμηνεύτηκε ως ένα μικρό παράθυρο για αλλαγή του εκλογικού νόμου, που συζητείται έντονα στο εσωτερικό της ΝΔ.

Η αλήθεια είναι η σημαντικότερη επίπτωση της υπόθεσης των υποκλοπών –καθώς ελάχιστα αφορά την καθημερινότητα των πολιτών- είναι ότι έχει μπει οριστικά πάγο σε οποιαδήποτε μετεκλογική συνεργασία, ιδίως μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Αυτό όμως φέρνει πιο κοντά την πιθανότητα να χρειαστεί να στηθεί και τρίτη κάλπη. Αντέχει όμως η χώρα μια παρατεταμένη κυβερνητική αστάθεια και να πορεύεται για ένα τετράμηνο σε καθεστώς με αυστηρή έννοια προεκλογικής περιόδου;

Και αντέχει δεν αφορά μόνο τις δυσκολίες με την οικονομία, αλλά και τον παράγοντα Τουρκία. Κάπου εκεί ξεπηδά η συζήτηση για αλλαγή εκλογή νόμου και όχι απλώς για κατάργηση της ενισχυμένης αναλογικής που έφερε η ΝΔ, αλλά για επαναφορά του εκλογικού νόμου Παυλόπουλου με το μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα.

Το «η χώρα δεν μπορεί να μείνει ακυβέρνητη» είναι σωστό, μένει να δούμε αν θα φέρει και νέο εκλογικό νόμο…

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Δημοσκοπικό «αέρα» διατηρεί ο Νεκτ. Φαρμάκης

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ