Κι όμως, λένε ότι η Ελλάδα θέλει διεθνείς παρατηρητές για να κάνει εκλογές!

Όχι, είναι όλα μαζί όσα συμβαίνουν εδώ και καιρό στο... Χονγκ Κονγκ από όταν το πήραν οι Κινέζοι, όπως τα έχουν καταγράψει διεθνείς παρατηρητές!

Κι όμως, λένε ότι η Ελλάδα θέλει διεθνείς παρατηρητές για να κάνει εκλογές!

Όλοι έχουμε ακούσει τις τελευταίες μέρες τα μύρια όσα, με αφορμή την αναζωπύρωση στην κοινή γνώμη του δυστυχήματος των Τεμπών.

Ίσως το πιο...εξτρεμιστικό που ακούσαμε, όμως, να ήταν αυτό που είπε ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης ότι για να γίνουν σωστά οι επόμενες εκλογές πρέπει να έρθουν στην Ελλάδα διεθνείς παρατηρητές, όπως στην Μιανμάρ ή στη ρωσική Καμτσάτκα.

Εδώ να κάνουμε μια στάση και να πούμε ότι στις πρόσφατες εκλογές στην Ρωσία υπήρξαν Έλληνες που πήγαν εθελοντικά για να γίνουν διεθνείς παρατηρητές. Ο πρώην υπουργός Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης ήταν ένας και ο πρώην ηγέτης του αντιμνημονιακού χώρου, την εποχή των "αγανακτισμένων", Κώστας Καζάκης ήταν ένας άλλος...

Ας πάμε όμως στο τι σημαίνει να μην υπάρχει κράτος Δικαίου στο οποίο δεν αξίζει η διεθνής στήριξη και πώς είναι ένα κράτος όπου πρέπει να κοπεί η χρηματοδότηση των ομολόγων του, οι ξένες επενδύσεις, γενικά ό, τι αποτρέπει μια χρεοκοπία.

 -Ανεξάρτητοι ειδησεογραφικοί οργανισμοί να έχουν αναγκαστεί να κλείσουν
-Η νέα νομοθεσία να κλιμακώνει την καταστολή των ελευθεριών με εκτεταμένες πρωτοφανείς ποινές.
-Οι πολίτες να λένε ότι έχει φιμωθεί η διαφωνία και οι φωνές της κοινωνίας των πολιτών(σ.σ. όχι μεταξύ τους κάποιες ομάδες στο twitter...).

-Να μην έχουν πραγματοποιηθεί διαδηλώσεις μεγάλης κλίμακας τα τελευταία χρόνια(σ.σ. εδώ γελάμε).

-Εκατοντάδες άτομα να έχουν συλληφθεί αδικαιολόγητα σε αυτό το διάστημα και να υπάρχει κλίμα φόβου  που διαρκώς εντείνεται.
-Οι δίκες να γίνονται σε άγνωστες τοποθεσίες, το δικαίωμα της αστυνομίας να κρατά υπόπτους μήνες δίχως την απαγγελία κατηγορητηρίου να επεκτείνεται.
-Τα ΜΜΕ να είναι οχήματα «όχημα» καταστολής και τρομοκράτησης, φίμωσης των αντιφρονούντων και περιστολής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κανείς να μην μπορεί να βρίσει την κυβέρνηση(σ.σ. δείτε το πρωί στα περίπτερα!).

Όλα τα παραπάνω είναι στοιχεία που συντρέχουν στην Ελλάδα ώστε να τεθούμε υπό διεθνή έλεγχο; Όχι, είναι όλα μαζί όσα συμβαίνουν εδώ και καιρό στο... Χονγκ Κονγκ από όταν το πήραν οι Κινέζοι, όπως τα έχουν καταγράψει διεθνείς παρατηρητές!

Ε, κάποιοι στην Ελλάδα νομίζουν ότι έτσι είμαστε κι εμείς!

Εφημερίδα "Συνείδηση"

Ήρθε και ο λογαριασμός για τα… σπασμένα των Καπναποθηκών Ηλιού