ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιο…Κι άλλα φαινόμενα ανομίας στο Παναιτώλιο

…Κι άλλα φαινόμενα ανομίας στο Παναιτώλιο

…Κι άλλα φαινόμενα ανομίας στο Παναιτώλιο

…Κι άλλα φαινόμενα ανομίας στο Παναιτώλιο όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”. Ηχορρύπανση, φασαρίες και άσκοποι πυροβολισμοί! Κείμενο διαμαρτυρίας στην «Σ» από κάτοικο για την στάση των Αρχών στην περιοχή του Γυμνασίου

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Το τελευταίο περιστατικό στο Παναιτώλιο, με την εισβολή στο μπαλκόνι μια γιαγιάς, που βρισκόταν εκεί με την εγγονή της, από ομάδα ληστών, ήρθε να επικυρώσει μια παγιωμένη κατάσταση που υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό στην περιοχή.

Ένα αίσθημα έλλειψης νόμου και απελπισίας ανάμικτης με οργή, που καταδυναστεύουν την καθημερινότητα στην συγκεκριμένη Δημοτική Ενότητα. Κι όπως έχει γραφτεί συχνά, η ανομία κάνει τον κόσμο να σκέφτεται ακραία.

Η σκληρή πραγματικότητα δεν έχει να κάνει μόνο με σοβαρή παραβατικότητα αλλά και με την καθημερινή ανομία που κάνει κακές τις σχέσεις μεταξύ των πολιτών, ειδικά όταν το Παναιτώλιο– ένα μεγάλο “κεφαλοχώρι” που είναι πλέον ενωμένο με το Αγρίνιο και έχει υπάρξει έδρα δήμου- γίνεται έρμαιο όσων δεν ενδιαφέρονται για τις αστικές σχέσεις.

Η ουσία είναι ότι υπάρχουν Παναιτωλιώτες που έχουν βρει ομάδες δεκάδων ατόμων μέσα στην αυλή τους και μάλιστα σε ώρα αιχμής, όχι για λόγους κλοπής αλλά γιατί είχαν κάποια διένεξη  με έναν από όλους! Ή για να είμαστε πιο σαφείς, γιατί κάποιοι δεν θεωρούν ότι είναι υποχρεωμένοι να τηρούν τις ώρες κοινής ησυχίας, δεν χρειάζεται να σκέφτονται τον γείτονα στην ένταση που γλεντάνε, δεν υπάρχει λόγος να μην πυροβολούν άσκοπα!

Το σημαντικό είναι πως μιλάμε πάντα για τον ίδιο πυρήνα ατόμων. Είναι δύσκολο να αντιμετωπίσεις το να ξέρεις ότι θα πας στην δουλειά σου και οι ηλικιωμένοι πίσω θα υποφέρουν ή ότι το βράδυ θα πρέπει να κάνει υπομονή. Δεν χρειάζεται να αναλυθεί περαιτέρω ότι το όλο σκηνικό έχει και άλλες κακές παραμέτρους. Η «Συνείδηση» έχει αναφέρει και στο παρελθόν ότι… άγνωστοι είχαν περάσει σε αυτοδικία και είχαν κάψει ένα φορτηγάκι για διαπροσωπικές διενέξεις αυτού του είδους. Όλα αυτά όμως δεν θυμίζουν ευρωπαϊκό κράτος αλλά άγρια Δύση.

Χαρακτηριστική είναι η απελπισμένη κραυγή αγωνίας που απέστειλε στην «Συνείδηση» δημότης της περιοχής, όπου περιγράφεται με τα πιο μελανά χρώματα μια αβίωτη κατάσταση που καταλήγει, τελικά, σε έναν ιδιότυπο αντίστροφο ρατσισμό και εξαναγκασμό σε φυγή.

Η επιστολή δημότη Αγρινίου και κατοίκου Παναιτωλίου (τα στοιχεία είναι στην διάθεση της «Σ») έχει ως εξής:

«Είμαι από το Παναιτώλιο και κατοικώ στην περιοχή Γυμνασίου. Ανάμεσα στα άλλα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή είναι και η συμπεριφορά ομάδων Ρομά που θεωρούν ότι μπορούν να κάνουν όποτε θέλουν θόρυβο, να πυροβολούν ενώ δεν είναι κυνηγοί, αλλά έχουν όπλα και να αντιδρούν με βία σε κάθε παρατήρηση για την κοινή ησυχία.

Δυστυχώς, πέντε ή έξι σπίτια μπορούν ενωμένα να βρίζουν, να απειλούν και σχεδόν να μπαίνουν στον χώρο έξω από το σπίτια μας, αν κάνουμε καμιά παρατήρηση. Φυσικά εμείς δεν έχουμε καμία στήριξη διότι οι οικογένειες δεν έχουν τόσα μέλη και δεν κινούνται ποτέ ενωμένα. Μόνο αν φωνάξει καμιά ηλικιωμένη γυναίκα, οι υπόλοιποι είναι άφαντοι όταν έρχεται η Αστυνομία για τραγούδια στη διαπασών στις 2 το πρωί. Γιατί τέτοια ανοχή στην ανομία;

Η Αστυνομία ακολουθεί ίσες αποστάσεις. Μέχρι και μήνυση έχει δεχτεί συντοπίτισσα που τόλμησε να σηκώσει την φωνή της σε τσακωμό! Μια γυναίκα με 15 άτομα να απειλούν ότι θα μπουν σπίτι της! Η κατάσταση είναι ανυπόφορη, το μόνο που μένει είναι να πουλήσουμε τα σπίτια μας. Καλώ μόνο τον Δήμαρχο και κάθε υποψήφιο Δήμαρχο στις προσεχείς εκλογές, να πάρουν θέση, να σκύψουν στο πρόβλημά μας γιατί δεν πάει άλλο! Β.Σ.».

Ο επίλογος της επιστολής είναι χαρακτηριστικός. Πλησιάζουν εκλογές και οι πολίτες όλο και περισσότερο ζητούν από τις τοπικές αρχές να πάρουν θέση σε τέτοια ζητήματα. Στην κεντρική πολιτική σκηνή έχουν πληθύνει οι αντιδημοκρατικές φωνές που οργανώνονται σε «πυρήνες» και μονοπωλούν την ατζέντα πάνω σε τέτοια θέματα.

Μακάρι να μην ισχύσει, αλλά με τον τρόπο που εξελίσσονται τα πράγματα είναι μαθηματικά βέβαιο ότι, στο τέλος, θα επιτρέψουμε αυτό να συμβεί και σε τοπικό επίπεδο, από τις επόμενες κιόλας εκλογές.

Γιάννης Συμψηρής – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Αγρίνιο: Το “Photopolis Agrinio Photo Festival 2023” φέρνει ταινίες μικρού μήκους στον «Ελληνίς»

 

 

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ