Κέρκυρα: Μαθητής μαχαίρωσε σε κατάσταση αμόκ δυο εφήβους και έναν περαστικό στο κέντρο της πόλης

'Ηταν εκτός εαυτού και απειλούσε να μαχαιρώσει όποιον τον πλησίαζε

subloki

«Πάγωσε» την Κέρκυρα η αιματηρή συμπλοκή μεταξύ μαθητών που έγινε μέρα μεσημέρι στην πλατεία Σαρόκο, με έναν από αυτούς να επιτίθεται στους άλλους σε κατάσταση αμόκ και να τους τραυματίζει με μαχαίρι, ενώ δεν δίστασε να τραυματίσει και έναν περαστικό που προσπάθησε να τον εμποδίσει.

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστη η αιτία της συμπλοκής, όμως πρωταγωνιστής της φέρεται να είναι μαθητής Λυκείου γνωστός με ψευδώνυμο, ο οποίος ήρθε αρχικά στα χέρια με έναν μαθητή Γυμνασίου και στη συνέχεια έβγαλε μαχαίρι και τον χτύπησε στα πλευρά.

Ένας άλλος μαθητής που επιχείρησε να παρέμβει, δέχθηκε μαχαιριά στο πόδι όμως σώθηκε χάρη σε έναν περαστικό, ο οποίος έδεσε το τραύμα με την ζώνη του παντελονιού του σταματώντας την αιμορραγία ώσπου να φτάσει ασθενοφόρο.

Ο δράστης ήταν εκτός εαυτού και απειλούσε να μαχαιρώσει όποιον πλησίαζε κοντά του, όπως και έκανε με έναν 50χρονο που προσπάθησε να τον σταματήσει και τον τραυμάτισε στο χέρι.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο νοσοκομείο της Κέρκυρας, ενώ ο δράστης φέρεται να εξαφανίστηκε καθώς άργησαν να εμφανιστούν αστυνομικοί επειδή το κέντρο της Άμεσης Δράσης δεν απαντούσε στις κλήσεις των αυτοπτών μαρτύρων.

Το αιματηρό περιστατικό συνέβη σε ώρα αιχμής στο κέντρο της Κέρκυρας, σε ένα σημείο όπου τα μεσημέρια βρίσκονται πολλά παιδιά που περιμένουν το λεωφορείο του αστικού ΚΤΕΛ για να πάνε στα σπίτια τους όταν σχολάσουν.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 17χρονος φερόμενος ως δράστης του αιματηρού επεισοδίου έχει συλληφθεί. 

Σύμφωνα με πηγές του Νοσοκομείου Κέρκυρας, οι δυο ανήλικοι μαθητές που μεταφέρθηκαν στο νοσηλευτικό ίδρυμα έχουν τις αισθήσεις τους και υποβάλλονται σε εξετάσεις. Και οι δυο φέρουν τραύματα στα πόδια.

Πηγή: protothema.gr,  enimerosi.com