ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΚεραμέως: Αλλάζει το πρωτόκολλο για τον κορωνοϊό στα σχολεία – Οι αποφάσεις των ειδικών

Κεραμέως: Αλλάζει το πρωτόκολλο για τον κορωνοϊό στα σχολεία – Οι αποφάσεις των ειδικών

Κεραμέως: Αλλάζει το πρωτόκολλο για τον κορωνοϊό στα σχολεία – Οι αποφάσεις των ειδικών

Αλλαγές θα υπάρξουν στα πρωτόκολλα λειτουργίας των σχολείων ενόψει της νέας χρονιάς, όπως γνωστοποίησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μετά από απόφαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, καθώς πλέον υπάρχουν νέα δεδομένα μετά τον εμβολιασμό μεγάλου μέρους του πληθυσμού.

Για να αποφευχθεί η διασπορά στην οικογένεια και ειδικά στους ηλικιωμένους, πέρυσι, έκλειναν τμήματα με το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού. Τώρα, τόνισε η κυρία Κεραμέως, η οικογένεια είναι ήδη εμβολιασμένη σε μεγάλο βαθμό, «ή, τέλος πάντων, μπορούν να εμβολιαστούν».

Ανέφερε επίσης ότι θα γίνει συζήτηση με την επιτροπή των ειδικών για να αλλάξουν τα πρωτόκολλα και να διασφαλιστεί η συνέχιση της διά ζώσης λειτουργίας των σχολείων.

«Το τονίζω, η απόλυτη προτεραιότητα είναι η διασφάλιση της λειτουργίας διά ζώσης των σχολείων, και με την επιτροπή θα συζητήσουμε τους όρους που θα τη διασφαλίσουν», ήταν τα λόγια της υπουργού Παιδείας. Η ενημέρωση των πρωτοκόλλων αναμένεται χρονικά κοντά στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, με βάση τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα.

Παράλληλα, η Νίκη Κεραμέως σχολίασε ότι δεν θα μπαίνει στις σχολικές αίθουσες εκπαιδευτικός που δεν είναι είτε πλήρως εμβολιασμένος είτε δεν έχει υποβληθεί εβδομαδιαίως σε εργαστηριακό τεστ. Διευκρίνισε ότι ο αριθμός των εργαστηριακών τεστ που θα απαιτούνται κάθε εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς δεν έχει ακόμη καθοριστεί.

Αναφορικά με τους εκπαιδευτικούς που δεν θα προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή εργαστηριακό τεστ, προβλέπεται αναστολή εργασίας. Την ευθύνη για τον έλεγχο των εγγράφων των εκπαιδευτικών θα έχουν οι διευθυντές των σχολικών μονάδων.

«Το μήνυμά μας είναι σαφές: Εμβολιαστείτε. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο όπλο κατά της πανδημίας», τόνισε η υπουργός Παιδείας, σημειώνοντας ότι μεγάλο ποσοστό άνω του 76% των εκπαιδευτικών έχει ήδη κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Πηγή: iefimerida.gr

Συντάξεις: «Βροχή» οι προσφυγές στο ΣτΕ για τη συμμετοχή δικηγόρων και λογιστών

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr