Εγκαίνια του Κέντρου Πληροφόρησης Εθνικού Πάρκου Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού (εικόνες)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η  εκδήλωση των εγκαινίων του Κέντρου Πληροφόρησης Εθνικού Πάρκου Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού

egkainia-kentro-pliroforisis-limnothalassa-mesologgi

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η  εκδήλωση των εγκαινίων του Κέντρου Πληροφόρησης Εθνικού Πάρκου Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023 στην έδρα της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΟΦΥΠΕΚΑ, στο Αιτωλικό.

Το Κέντρο Πληροφόρησης εγκαινίασεμε τον καθιερωμένο αγιασμό ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, ενώ, μεταξύ των επίσημων προσκεκλημένων, απηύθυνε χαιρετισμό η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά,καθώς και η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Τομέα Α΄ του ΟΦΥΠΕΚΑ, Δρ Διονυσία Χατζηλάκου.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι της Διαχειριστικής Αρχής του ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας, της Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ) Νοτιών Εχινάδων, της Διεύθυνσης Δασών Νομού Αιτωλοακαρνανίας,της Αιτωλικής Αναπτυξιακής, του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, του Ναυτικού Ομίλου Αιτωλικού, τοπικών φορέων, συλλόγων και ΜΚΟ, καθώς και καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών, των Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) Μεσολογγίου και Αγρινίου και οι υπεύθυνοι σχολικών δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Αιτωλοακαρνανίας  και του Κέντρου Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΚΕΠΕΑ) Μεσολογγίου (πρώην Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης).

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε  με την ξενάγηση των προσκεκλημένων εντός  του Κέντρου Πληροφόρησης από την υπεύθυνη υλοποίησης του έργου, αναφορικά με τις αρχές σχεδιασμού της έκθεσης και το θεματικό της περιεχόμενο.

Το Κέντρο Πληροφόρησης  

Το Κέντρο Πληροφόρησης Εθνικού Πάρκου Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού βρίσκεται στην έδρα της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, στο Αιτωλικό και η αναβάθμιση και ο εμπλουτισμός του υλοποιήθηκε με την χρηματοδότηση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα».

Στόχος του Κέντρου Πληροφόρησης είναι η γνωριμία των επισκεπτών με το Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου-Αιτωλικού, η ανάδειξη της φυσιογνωμίας και του πλούτου του και η ευαισθητοποίηση τους για την ανάγκη διαφύλαξης του. Πρόκειται για μια έκθεση που είναι σχεδιασμένη ώστε να προσελκύει το ενδιαφέρον των επισκεπτών όλων των ηλικιών μέσω των εκθεμάτων και του εντυπωσιακού εποπτικού υλικού και με την  αξιοποίηση νέων τεχνολογιών (οθόνες αφής με πολυμεσικές εφαρμογές, προβολές σε οθόνες, εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας).

Το Κέντρο Πληροφόρησης είναι ανοιχτό για το  κοινό  από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-15:00 και  Σαββατοκύριακα, 10:00 -14:00. Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας υπάρχει δυνατότητα οργανωμένων περιηγήσεων σχολικών μονάδων και ομάδων επισκεπτών με την συνοδεία στελέχους της Μονάδας Διαχείρισης,όπου δίνεται η ευκαιρία στους επισκέπτες να νιώσουν κάτι από την μαγεία των υγροτόπων και να παρακολουθήσουν τα πουλιά του Εθνικού Πάρκου με κιάλια και τηλεσκόπια.

Για περισσότερες πληροφορίες και οργάνωση περιηγήσεων απευθυνθείτε στο Κέντρο Πληροφόρησης της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας.Τηλ. 2632055094, e-mail: mdpp.messolonghi@necca.gov.gr.

ΟΦΥΠΕΚΑ

Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και σκοπός του είναι η εφαρμογή της πολιτικής που χαράσσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με αιχμή τις βιώσιμες πρακτικές, για τη διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών στην Ελλάδα, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, την προώθηση και υλοποίηση δράσεων αειφόρου ανάπτυξης και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Εποπτεύεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έχει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια και λειτουργεί προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος κατά τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας.

«Το επιβλητικό Παλαιό Δημαρχείο Οινιάδος στην Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας» – Άρθρο (εντυπωσιακές φωτογραφίες)