ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΚεντροαριστερά βάσανα στη Δυτική Ελλάδα – Περιμένουν τα ψηφοδέλτια για να εκτιμήσουν τη δυναμική

Κεντροαριστερά βάσανα στη Δυτική Ελλάδα – Περιμένουν τα ψηφοδέλτια για να εκτιμήσουν τη δυναμική

Κεντροαριστερά βάσανα στη Δυτική Ελλάδα – Περιμένουν τα ψηφοδέλτια για να εκτιμήσουν τη δυναμική

Αρκετές συζητήσεις έχει προκαλέσει στον ευρύτερο χώρο του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ για το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί ενόψει των εκλογών για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ο Σπύρος Σκιαδαρέσης, περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης Κατσιφάρα, είναι ο υποψήφιος Περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ και ο Κώστας Καρπέτας, επίσης  περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης Κατσιφάρα και πρώην αντιπεριφερειάρχης, έχει την επίσημη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, άσχετα αν επιχειρεί να λανσαριστεί και ως ανεξάρτητος. Πολλοί μάλιστα κάνουν λόγο και για τριχοτόμηση του χώρου συνυπολογίζοντας και τον Γιώργο Κολλιόπουλο, που δηλώνει ανεξάρτητος υποψήφιος Περιφερειάρχης.

Πολλά στελέχη του χώρου εκτιμούν πως αυτή η πολυδιάσπασης της κεντροαριστεράς ευνοεί τον νυν περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη. Ανεπίσημα δε υπάρχουν αρκετές γκρίνιες κυρίως στο ΠΑΣΟΚ της Αχαΐας και για την κατάληξη που είχαν οι διεργασίες το προηγούμενο διάστημα, αλλά και για την καθυστέρηση, που υπήρξε μέχρι το ΠΑΣΟΚ να επιλέξει τον υποψήφιο περιφερειάρχη του.

Σε κάθε περίπτωση το δεδομένο είναι ότι από την ίδια παράταξη, προέκυψαν δύο υποψήφιοι περιφερειάρχες που στηρίζονται από δύο διαφορετικά κόμματα. Σε αρκετούς αυτό φαντάζει παράδοξο, ίσως όμως να μην είναι και τόσο όταν η παράταξη Κατσιφάρα στη δεύτερη θητεία της πολιτεύτηκε πατώντας στη βάρκα και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Στο δια ταύτα τώρα, αρκετά στελέχη του χώρου της κεντροαριστεράς περιμένουν να δουν τα ολοκληρωμένα ψηφοδέλτια που θα καταθέσουν οι υποψήφιοι και έτσι να αποκτήσουν μια εικόνα για τη δυναμική τους. Και αναλόγως θα πράξουν…

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Μετά το Πρωτοδικείο χρειάζεται και λίγη ουσία

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ