ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΚέντρο Υγείας Αγρινίου: Περισσότερα από 180 μοριακά τεστ

Κέντρο Υγείας Αγρινίου: Περισσότερα από 180 μοριακά τεστ

Κέντρο Υγείας Αγρινίου: Περισσότερα από 180 μοριακά τεστ

Κέντρο Υγείας Αγρινίου: Περισσότερα από 180 μοριακά τεστ

Η αύξηση του ενδιαφέροντος για τεστ λόγω της «έκρηξης» των κρουσμάτων και λόγω της γνωμοδότησης των επιστημόνων πως τα κρούσματα θα αυξηθούν μετά τις γιορτές πολύ περισσότερο αποδεικνύεται καθημερινά σε όλη την Ελλάδα, αλλά και την Αιτωλοακαρνανία.

Στο Αγρίνιο, εκτός τις μεγάλες ουρές που συναντά κανείς στα φαρμακεία, ο ΕΟΔΥ κατά τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποίησε μέχρι και 250 τεστ την ημέρα μόνο στο Αγρίνιο και συγκεκριμένα μόνο στην παλιά δημοτική αγορά!

Το ενδιαφέρον των Αγρινιωτών για την διεξαγωγή rapid τεστ «εκτοξεύτηκε» κατά το μεσοδιάστημα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς και σύμφωνα με τα στελέχη του ΕΟΔΥ κατά το επόμενο χρονικό διάστημα το ενδιαφέρον θα αυξηθεί περεταίρω!

Η έξαρση του ενδιαφέροντος για τεστ ξεκίνησε πριν τις γιορτές, ενώ η αύξηση του ενδιαφέροντος καταγράφεται και στους αριθμούς που παρουσιάζει και το Κέντρο Υγείας Αγρινίου, στο οποίο μόνο την προηγούμενη εβδομάδα οι αριθμοί εκτοξεύτηκαν!

Η Πρόεδρος των γιατρών του Κέντρου Υγείας Ντίνα Σιδέρη

Σύμφωνα με την Πρόεδρο των γιατρών του Κέντρου Υγείας Ντίνα Σιδέρη μόνο κατά την προηγούμενη εβδομάδα στο Κέντρο Υγείας πραγματοποιήθηκαν 204 τεστ, 183 μοριακά και 21 rapid. «Αυξήθηκαν σε μεγάλο βαθμό σε σχέση με αυτά που γίνονταν πριν τις γιορτές» σημειώνει χαρακτηριστικά η κα Σιδέρη.

Η εορταστική περίοδος και η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή οδήγησε, σύμφωνα με την κα. Σιδέρη, πολλούς, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, να σπεύσουν για να υποβληθούν σε έλεγχο για να γνωρίζουν αν νοσούν ή όχι, αλλά και να μπορέσουν οι ανεμβολίαστοι να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Αξιοσημείωτο είναι πως ο αριθμός αυτός, τα 204 τεστ, προκύπτει από το Κέντρο Υγείας το οποίο είναι και εμβολιαστικό κέντρο και έχει δώσει μεγάλη βαρύτητα στους εμβολιασμούς.

Ενώ όπως προαναφέρθηκε οι ουρές στα φαρμακεία συχνά αγγίζουν και τα 20 άτομα, ενώ τα δωρεάν τεστ του ΕΟΔΥ σε όλη την Αιτωλοακαρνανία έχουν αυξηθεί και παράδειγμα της επικρατούσας κατάστασης ήταν πως κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πραγματοποίησε τεστ στο Αγρίνιο ακόμη και την Κυριακή των Χριστουγέννων, αλλά και την ημέρα των Θεοφανείων.

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Αύξηση στα κρούσματα… πτώση στην κίνηση των ταξί του Αγρινίου – «Πλώρη» για αύξηση στα κόμιστρα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr