ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΚέντρο Ψυχικής Υγείας Αγρινίου: «Αγκάθι» το προσωπικό

Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αγρινίου: «Αγκάθι» το προσωπικό

Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αγρινίου: «Αγκάθι» το προσωπικό

Αναβαθμίζεται το κτήριο που φιλοξενεί το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αγρινίου όπως αναφέρει η Εφημερίδα “Συνείδηση”, αλλά οι ελλείψεις προσωπικού παραμένουν μεγάλες σύμφωνα με την “Συνείδηση”, αφού υπηρετούν μόλις δύο από τους επτά ψυχιάτρους που προβλέπονται

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Το κτήριο που φιλοξενεί το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αγρινίου, στη συμβολή των οδών Βότση και Αναστασιάδη, ανακαινίζεται και προσαρμόζεται στις σύγχρονες ανάγκες της υπηρεσίας.

Επισκέπτες και εργαζόμενοι πλέον θα συνυπάρχουν σε ένα κτήριο «κόσμημα», το οποίο αλλάζει μορφή και γίνεται πιο λειτουργικό στην καθημερινότητά τους, ενώ παράλληλα στο πλαίσιο των παρεμβάσεων προβλέπεται και η ενεργειακή αναβάθμισή του, που σημαίνει πως θα μειωθούν τα έξοδά του.

Την στιγμή που οι απαιτήσεις της δουλειάς των εργαζόμενων στην νευραλγική αυτή δομή αυξάνονται συνεχώς, το κτήριο μόνο «σύμμαχος» στην απαιτητική καθημερινότητα δεν ήταν, τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τους επισκέπτες.

Πλέον όμως ο ιδιαίτερος αυξημένος φόρτος εργασίας, τα ιδιαίτερα αυξημένα δηλαδή περιστατικά κατάθλιψης, άγχους και τάσεων αυτοκτονίας σύμφωνα με τον Επιστημονικά και Διοικητικά Υπεύθυνο του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Χρήστο Σκαμνένο, θα αντιμετωπίζονται σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο.

Βασικό είναι πως το κτήριο αποκτά ασανσέρ, πέραν όλων των υπόλοιπων ευελιξιών, που μπορεί να χρειάζεται μια υπηρεσία τόσο νευραλγική. Την ώρα όμως που οι υποδομές βελτιώνονται, το «αγκάθι» των ελλείψεων προσωπικού παραμένει και είναι ίσως πιο έντονο από ποτέ.

Και αυτό γιατί στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αγρινίου υπηρετούν μόλις δύο από τους επτά ψυχιάτρους που προβλέπει το οργανόγραμμα. Ήδη παρατηρούνται, όπως καταγγέλλουν αναγνώστες της «Σ», σε κάποιες περιπτώσεις καθυστερήσεις στις έκδοση των γνωματεύσεων, που απαιτούνται από δημόσια δομή, όπως π.χ. είναι οι πραγματογνωμοσύνες κατόπιν τις εισαγγελικών παραγγελιών.

Συγκεκριμένα ο επιστημονικά και διοικητικά υπεύθυνος του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Αγρινίου Χρήστος Σκαμνένος μιλώντας στη «Σ» τόνισε:

Ο Χρήστος Σκαμνένος

«περίπου το Πάσχα θα έχει ολοκληρωθεί η ανακαίνιση. Πραγματοποιείται λόγω της παλαιότητας του κτηρίου, στο οποίο δεν είχε γίνει άλλοτε ανακαίνιση τόσο μεγάλης κλίμακας όπως τώρα, αλλά το σημαντικότερο ήταν η έλλειψη ασανσέρ που δυσκόλευε επισκέπτες και εργαζόμενους.

Παράλληλα, θα γίνει και ενεργειακή αναβάθμιση στο κτήριο. Είναι ιδιόκτητο, ανήκει στο Νοσοκομείο Αγρινίου και είναι ένα κτήριο «κόσμημα» στο κέντρο της πόλης και γι αυτό πρέπει να το προσαρμόσουμε στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις του Κέντρου Ψυχικής Υγείας όπου στεγάζει.

Οι εργασίες ανακαίνισης ξεκίνησαν τον Ιούλιο και μέσα σε 6 με 8 μήνες προβλέπεται βάση της σύμβασης να έχουν ολοκληρωθεί. Εκτιμούμε πως περίπου το Πάσχα θα έχουμε επιστρέψει ως υπηρεσία στο κτήριο της οδού Βότση, καθώς τώρα φιλοξενούμαστε στο ΚΕΦΙΑΠ, που είναι κοντά στον κόμβο του Σταδίου.

Οι υπηρεσίες που προσφέρει το Κέντρο Ψυχικής Υγείας είναι ψυχιατρικές, τόσο για ενήλικους, όσο και για ανήλικους, για παιδιά. Συνεργαζόμαστε με ένα παιδοψυχίατρο για τις περιπτώσεις των παιδιών, αλλά γενικότερα τα πράγματα σε κάθε επίπεδο έχουν δυσκολέψει πάρα πολύ για όλους τους ανθρώπους.

Έχουν αυξηθεί δηλαδή οι περιπτώσεις που συναντάμε με κατάθλιψη, με άγχος, με τάσεις αυτοκτονίας. Οι ανάγκες των συνανθρώπων μας έχουν αυξηθεί ιδιαίτερα, ενώ από την άλλη το προσωπικό της υπηρεσίας μας είναι ιδιαίτερα περιορισμένο. Το οργανόγραμμα του Κέντρου Ψυχικής Υγείας για παράδειγμα προβλέπει 7 ψυχιάτρους και είμαστε μόλις 2.

Κάτι αντίστοιχο ισχύει σε όλες τις ειδικότητες που έχουμε ανάγκη ως Κέντρο Ψυχικής Υγείας, λ.χ. για τους νοσηλευτές. Η δουλειά έχει τριπλασιαστεί και εμείς είμαστε το 1/3 από αυτούς που θα έπρεπε να είμαστε για να μπορούμε να καλύπτουμε άνετα τις απαιτήσεις.

Κάνουμε προσπάθειες για να στελεχωθούμε με προσωπικό, αλλά είναι δύσκολα τα πράγματα, όπως και στο οικονομικό επίπεδο είναι δύσκολα τα πράγματα αυτή την εποχή».

Αιτωλοακαρνανία: Updated οι απάτες με το «δόλωμα» το gov.gr 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ