ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΚεφαλονιά: Βροχή οι καταγγελίες – Επιτήδειοι δημοσιεύουν ψεύτικες αγγελίες

Κεφαλονιά: Βροχή οι καταγγελίες – Επιτήδειοι δημοσιεύουν ψεύτικες αγγελίες

Κεφαλονιά: Βροχή οι καταγγελίες – Επιτήδειοι δημοσιεύουν ψεύτικες αγγελίες

Οι απάτες συνεχίζονται και οι αστυνομικοί προσπαθούν να φτάσουν στα ίχνη των δραστών – Βροχή οι καταγγελίες σε Κεφαλονιά, Κέρκυρα και Λευκάδα

Νέα κρούσματα εξαπάτησης πολιτών με διάφορες μεθόδους σε Κεφαλονιά, Λευκάδα και Κέρκυρα, με τους δράστες να καταφέρνουν σε όλες τις περιπτώσεις να παγιδέψουν τα θύματά τους.

Οι μέθοδοι οι οποίες οι επιτήδειοι χρησιμοποιούν είναι οι εξής: Δημοσιεύουν ψεύτικες αγγελίες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εξαπατούν τους ενδιαφερόμενους αποσπώντας τραπεζικούς κωδικούς. Παριστάνουν τους υπαλλήλους ηλεκτρικής ενέργειας ή λογιστικού γραφείου και αποσπούν επίσης κωδικούς.

«Από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων, ανακοινώνεται ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα σε Υπηρεσίες της έχουν καταγγελθεί και διερευνώνται υποθέσεις εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών, κατά τις οποίες επιτήδειοι με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα, απέσπασαν χρηματικά ποσά.

Συγκεκριμένα, έχουν καταγραφεί 4 διαφορετικές περιπτώσεις σε Λευκάδα, Κέρκυρα και Κεφαλλονιά, κατά τις οποίες, άγνωστοι, έχοντας αναρτήσει σχετικές αγγελίες σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, κατάφεραν και απέσπασαν ως προκαταβολές για πώληση οχημάτων, τα χρηματικά ποσά των 1.000, 3.120, 5.960 και 2.640 ευρώ, χωρίς ποτέ να ολοκληρώσουν τις συμφωνημένες αγοραπωλησίες.

Επιπλέον, σε δύο διαφορετικά περιστατικά στην Κεφαλλονιά, πολίτες κατήγγειλαν ότι, επιτήδειοι που επικοινώνησαν τηλεφωνικά μαζί τους, προφασιζόμενοι ότι είναι υπάλληλοι εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και λογιστικού γραφείου, εκμαίευσαν τους κωδικούς ηλεκτρονικής τραπεζικής με το πρόσχημα αντίστοιχα, της επιστροφής χρημάτων και της πίστωσης επαγγελματικής επιδότησης, αποσπώντας τα χρηματικά ποσά των 2.880 και 13.000 ευρώ, κατά περίπτωση.

Τέλος, πολίτης στην Κεφαλλονιά, κατήγγειλε ότι άγνωστος δράστης, του απέσπασε το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, ως προκαταβολή για την ενοικίαση οικίας, χωρίς να ολοκληρώσει τη σχετική συμφωνία.

Πηγή: newsit.gr

Ναύπλιο: Σπείρα ανηλίκων διέρρηξε 15 σπίτια (εικόνες)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ