ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα ΝεαΚαι το «Ανυπότακτο Αγρίνιο» στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο

Και το «Ανυπότακτο Αγρίνιο» στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο

Την έκπληξη φαίνεται ότι θα καταφέρει τελικά να κάνει το «Ανυπότακτο Αγρίνιο», η πέμπτη κατά σειρά δημοτική παράταξη που διεκδίκησε την ψήφο των Αγρινιωτών, καθώς όπως όλα δείχνουν θα καταφέρει να κερδίσει μια έδρα και να εκπροσωπηθεί στη σύνθεση του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της παράταξης, Στέλιο Μερμίγκη, μετά και από το αποτέλεσμα του Β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, προκύπτει «υπόλοιπο» μιας έδρας την οποία διεκδικεί από την παράταξη του κ. Μοσχολιού.
Κατά την δεύτερη κατανομή εδρών όμως, το υπόλοιπο ψήφων της παράταξης «Σύγχρονο Αγρίνιο» του κ. Μοσχολιού είναι περίπου 300, έναντι των 1450 ψήφων που έλαβε στον πρώτο γύρο το «Ανυπότακτο Αγρίνιο». Επομένως σύμφωνα με τον εκλογικό κανονισμό, την έδρα αυτή θα πρέπει να την λάβει η συγκεκριμένη νεοσύστατη δημοτική παράταξη. Αν μάλιστα αυτό δεν συμβεί, τότε τα μέλη του συνδυασμού είναι διατεθειμένα να την διεκδικήσουν και δια της δικαστικής οδού, αφού ανάλογα δεδικασμένα υπάρχουν στο παρελθόν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.
Αξίζει πάντως να σημειώσουμε ότι αν και ο συνδυασμός αποτελείται από άτομα γνωστά για την πολιτική και κοινωνική τους δραστηριότητα, η παράταξη δημιουργήθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, ενώ δεν κατάφερε να καταρτίσει πλήρες ψηφοδέλτιο. Αυτό όμως δεν την εμπόδισε να πραγματοποιήσει μια πολύ καλή εκλογική πορεία, ενώ για μικρό αριθμό ψήφων δεν κατάφερε να εκλέξει έδρα από τον πρώτο κιόλας γύρο των εκλογών. Όπως και να έχει όμως, όπως φαίνεται το «Ανυπότακτο Αγρίνιο» θα λάβει τελικά την έδρα που δικαιούται, την οποία ευχόμαστε, όπως και σε όλους τους συνδυασμούς που θα εκπροσωπούνται στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, να χρησιμοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο για το συμφέρον των δημοτών της πόλης.
Κώστας Καρακώστας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr