
Η ιστορία με το αυτογκόλ του Γ. Κατρούγκαλου να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών έχει στιγματίσει την προεκλογική ατζέντα. Και αυτό γιατί φαίνεται πως πλέον η κοινωνία δεν είναι διατεθειμένη να ακούσει το παραμικρό για αύξηση φόρων. Απολύτως κανενός φόρου.
Η ΝΔ φαίνεται ότι ποντάρει επικοινωνιακά σε αυτό στο γεγονός δηλαδή ότι δεν έχει το πρόγραμμά την αύξηση φόρων. Δεν είναι τυχαίο που στα social media η επικοινωνιακή ομαδα της ΝΔ έσπευσε να υπερ-προβάλλει τη χθεσινή δήλωση του βουλευτή επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Δουδωνή για αύξηση φόρων στις μεγάλες επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα έκανε λόγο για αύξηση του συντελεστή φορολόγησης από το 5% στο 15%, για όσες επιχειρήσεις παρουσιάζουν κέρδος από 100.000 ευρώ και άνω.
Και άμεσα ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άκης Σκέρτος, μίλησε για «μαρτυριάρηδες» δήλωσε ότι που αποκάλυψαν «τα νεφελώδη και επικίνδυνα φορολογικά σχέδια του ΠΑΣΟΚ».
Εφημερίδα Συνείδηση
Νέα Δημοκρατία: Tην Τρίτη στην Αιτωλοακαρνανία Χατζηδάκης και Κακλαμάνης