ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΚατολίσθηση στην Καψοράχη: Άμεση λύση για την αποκατάσταση

Κατολίσθηση στην Καψοράχη: Άμεση λύση για την αποκατάσταση

Κατολίσθηση στην Καψοράχη: Άμεση λύση για την αποκατάσταση
  • Σε εξέλιξη το φαινόμενο της κατολίσθησης, αλλά δίνεται άμεσα λύση για την οδική σύνδεση της περιοχής  

Μεγάλη ήταν η κατολίσθηση που έγινε στην περιοχή της Καψοράχης στη Μακρυνεία και έκοψε την οδική σύνδεση μεταξύ  Καψοράχης και Παλαιοχωρίου.

Τεράστιοι βράχοι και φερτά υλικά κάλυψαν τον δρόμο, ωστόσο δεν υπάρχει κίνδυνος για κατοικίες. Άμεσα θα βρεθεί λύση για τη σύνδεση των δύο χωριών καθώς οι μηχανικοί της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Αγρινίου ήδη εργάζονται για την αποκατάσταση της ζημιάς, παρακολουθώντας παράλληλα και το φαινόμενο, ώστε να παρέμβουν όταν και όπου χρειαστεί.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Μίμης Σκορδόπουλος τόνισε: «το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη, ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή. Στο σημείο άμεσα σπεύσαμε με το δήμαρχο Αγρινίου και τις τεχνικές υπηρεσίες για να εξετάσουμε την κατάσταση. Η κατολίσθηση είναι πολύ μεγάλη, ωστόσο δεν κινδυνεύουν οικίες. Λόγω του φαινομένου διεκόπη η κυκλοφορία μεταξύ της Καψοράχης και του Παλαιοχωρίου καθώς στο οδόστρωμα προσγειώθηκαν τεράστιοι βράχοι και πολλά φερτά υλικά. Θα δοθεί άμεση λύση στην αποκατάσταση της κυκλοφορίας μεταξύ του Παλαιοχωρίου και της Καψοράχης και παράλληλα οι τεχνικές υπηρεσίες θα πράξουν ό,τι χρειάζεται ώστε να υπάρχει ασφάλεια. Η τεχνική υπηρεσία επίσης προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να υπάρξει οριστική λύση, τόσο στο σημείο, όσο και σε άλλα που έχουν υποστεί κατολίσθησε και είναι εντός των ορίων του δήμου».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Καψοράχης Αναστάσιο Ζήση: «το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη, συνεχώς πέφτουν βράχια, αλλά δεν κινδυνεύουν κατοικίες. Είναι θέμα ημερών να αποκατασταθεί η κυκλοφορία μεταξύ της Καψοράχης και των χωριών Παλαιοχώρι και Μεσάριστα. Επισκέφτηκαν το σημείο μηχανικοί και ο δήμαρχος Αγρινίου, είδαν την κατάσταση και θα πράξουν αναλόγως. Σε δύο ημέρες ίσως  θα αποκατασταθεί η ζημιά και θα είναι υπό την επίβλεψη των ειδικών».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα Συνείδηση

Αιτωλοακαρνανία: Στο επίκεντρο των επενδύσεων στις ΑΠΕ – Διεθνείς εταιρείες κατέθεσαν αιτήσεις για μεγάλα φωτοβολταϊκά project

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr