ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΚατολισθήσεις, υπερχειλίσεις και πλημμύρες σε πολλές περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας

Κατολισθήσεις, υπερχειλίσεις και πλημμύρες σε πολλές περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας

Κατολισθήσεις, υπερχειλίσεις και πλημμύρες σε πολλές περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας

Τεράστια προβλήματα έχουν δημιουργηθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο σε αρκετές περιοχές του νομού, χάρη στη συνεχή βροχόπτωση και τους δυνατούς ανέμους που έχουν προκαλέσει κατολισθήσεις, υπερχειλίσεις και πλημμύρες.

Αναλυτικότερα, εκτός από τις χθεσινές πλημμύρες σε χωράφια στον ορεινό Βάλτο από την υπερχείλιση του ποταμού Ίναχου, τις μικρές κατολισθήσεις στην ορεινή Τριχωνίδα και Ναυπακτία, το αναποδογύρισμα βαρκών στο Μεσολόγγι από τους δυνατούς ανέμους και την κατολίσθηση που έκλεισε την κυκλοφορία  το πρωί της Παρασκευής στον οδικό άξονα Αγρίνιο – Προυσός – Καρπενήσι στα Αραποκέφαλα, νέες κατολισθήσεις έχουν δημιουργήσει σοβαρότατο πρόβλημα σήμερα στην περιοχή του ορεινού Θέρμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατολίσθηση περίπου τριών χιλιομέτρων στην περιοχή του ορεινού Θέρμου έχει αποκλείσει το χωρίο Αργυρό Πηγάδι, ενώ είναι αδύνατο να αντιμετωπισθεί αφού αρκετές πέτρες διαφόρων μεγεθών συνεχίζουν να πέφτουν από το βουνό στην άσφαλτο. Πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κατολίσθηση έχει πλακώσει το γεφύρι Γαρδικιώτη, ενώ η δημοτική αρχή φαίνεται πως ψάχνει τρόπο για να απομακρύνει από τα σπίτια τους, τους κάτοικους του οικισμού Τσιορνιόκου, αφού υπάρχει φόβος πως η κατολίσθηση μπορεί να φτάσει μέχρι εκεί.

Αποκλεισμένη παραμένει η Κοκκινόβρυση, αλλά και ο δρόμος από Κόνισκα προς Διπλάτανο, ενώ μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας βρίσκονται σε αρκετά σημεία του νομού, μεταξύ των οποίων η Νερομάνα, η Καλλιθέα και το Λαμπίρι, όπου προσπαθούν διαρκώς να καθαρίζουν το δρόμο από τις κατολισθήσεις για την ομαλή συνέχιση της κυκλοφορίας. Παρόλα αυτά, ο δρόμος από το Λαμπίρι του δήμου Αγρινίου μέχρι τον Προυσό παραμένει κλειστός αυτή την ώρα λόγω των κατολισθήσεων, ενώ αναμένεται να τεθεί σε κυκλοφορία αύριο, αφού τα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να ομαλοποιηθούν τις επόμενες ώρες.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης και των θυελλωδών ανέμων, έχει πλημμυρίσει ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι του οδικού δικτύου της εθνικής οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων, κοντά στις λίμνες της Τριχωνίδας και της Λυσιμαχίας, δημιουργώντας πρόβλημα στην κυκλοφορία των διερχόμενων οχημάτων.

Μπάμπης Τσιρώνης

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr