ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑγροτικα ΝεαΚατοχή Μεσολογγίου: Το «1ο Φεστιβάλ Οίνου» στις 16 Σεπτεμβρίου στην πατρίδα του Οινέα

Κατοχή Μεσολογγίου: Το «1ο Φεστιβάλ Οίνου» στις 16 Σεπτεμβρίου στην πατρίδα του Οινέα

Κατοχή Μεσολογγίου: Το «1ο Φεστιβάλ Οίνου» στις 16 Σεπτεμβρίου στην πατρίδα του Οινέα

Οινιάδες, Οινέας, Οίνος! Ήρθε η ώρα αυτά να συνδεθούν και να προβληθούν για να γνωρίσει ευρύτερα ο κόσμος τα εξαιρετικά προϊόντα του Δήμου Μεσολογγίου.

Παραγωγοί από το Δήμο Μεσολογγίου θα δώσουν το “παρών”  στο “1ο Φεστιβάλ Οίνου”, μια μεγάλη διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Κατοχή την  Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση, “εκεί θα δοθεί η δυνατότητα σε όλο τον κόσμο να γνωρίσει και να δοκιμάσει τα πλούσια σε γεύση και αρώματα κρασιά του τόπου μας. Όμως παράλληλα θα συζητήσουμε και θα ανακαλύψουμε τον πλούτο της Αμπελουργικής περιοχής μας”.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου και τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Τουρισμού.

Στόχος είναι η ανάδειξη της σημασίας του κρασιού για την ευρύτερη περιοχή του Δήμου, την Αιτωλοακαρνανία και τη χώρα. Να ενθαρρυνθεί η ενασχόληση των παραγωγών με αυτήν την μακραίωνη και παραδοσιακή πλέον καλλιέργεια υψηλής τεχνογνωσίας και ποιότητας, να τεθούν οι βάσεις για μια δημόσια συζήτηση που θα ευαισθητοποιήσει την πολιτεία και τις αρχές ώστε να υποστηρίξουν τις προσπάθειες που λαμβάνουν χώρα και μέσω αυτής της διοργάνωσης να δημιουργηθεί ένας ετήσιος αναπτυξιακός θεσμός με τη συμμετοχή ακαδημαϊκών, εκπροσώπων φορέων, παραγωγών, αρχών και ενδιαφερομένων.

Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου σας προσκαλεί και σας περιμένει στην όμορφη Κατοχή της Δ.Ε Οινιαδών να απολαύσετε ντόπιες ποικιλίες όπως η Μαλαγουζιά, το Μαυρούδι Οινιαδών, το Αυγουστολίδη ή Γουστολίδη και η Μαυροδάφνη. Ντόπιοι παραγωγοί θα σας καλέσουν να τα δοκιμάσετε και μετά όλοι μαζί να γιορτάσετε την παραγωγή τους,  συνοδεία μουσικής.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχει και γευσιγνώστης προκειμένου να δοκιμάσει και να αξιολογήσει χαρακτηριστικά των ποικιλιών και να «μυήσει» το κοινό στο γευστικό κόσμο του κρασιού.

Επίσης θα γίνουν ομιλίες από ακαδημαϊκούς και διακεκριμένα στελέχη του χώρου σχετικά με την καλλιέργεια της αμπέλου, τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής με βάση το προϊόν, την εφοδιαστική αλυσίδα, τη βέλτιστη διαχείριση πόρων, το μάρκετινγκ και την προώθηση των προϊόντων στην αγορά. ”

“Οι Οινιάδες, η παραγωγική καρδιά του τόπου μας αρχίζει και δείχνει τις τεράστιες δυνατότητές της με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου”, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Πώς θα κάνετε βαρκάδα στη λίμνη των Κρεμαστών – Μαγευτικό τοπίο (εικόνες)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ