ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΗ Κατοχή αποκτά αποχετευτικό

Η Κατοχή αποκτά αποχετευτικό

Η Κατοχή αποκτά αποχετευτικό

Έργο πνοής που εξασφαλίζει ποιότητα ζωής για τους κατοίκους

Η Κατοχή αποκτά αποχετευτικό

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του έργου. Τι δηλώνει ο Δήμαρχος Μεσολογγίου

 

Εξαγγέλθηκε από τον δήμαρχο Μεσολογγίου κ. Νίκο Καραπάνο ένα σπουδαίο έργο που αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα τόσο σε επίπεδο υγιεινής, όσο και στην καθημερινότητα των πολιτών της ευρύτερης περιοχής της Κατοχής. Ο κ. Καραπάνος με την παρουσία του αναδόχου εξήγγειλε την κατασκευή του αποχετευτικού συστήματος, το οποίο θα καταλήγει στον βιολογικό του Μεσολογγίου. Tο κόστος του έργου είναι 5 εκατ. ευρώ. Λόγω όμως της έκπτωσης που πέτυχε ο δήμος Μεσολογγίου θα κοστίσει 3 εκατ. ευρώ.

Το έργο πρόκειται να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και θα ολοκληρωθεί εντός 18 μηνών, αρχής γενομένης από την Δευτέρα. Προβλέπεται συγκεκριμένα η κατασκευή δύο καταθλιπτικών αγωγών και επίσης δύο συλλεκτήρων αγωγών, δεκατεσσάρων  συνολικά χιλιομέτρων (14 χλμ). Θα κατασκευαστούν επίσης δύο αντλιοστάσια πλήρη αυτοματοποιημένα και εξοπλισμένα με τον απαραίτητο εξοπλισμό, ώστε να αποφεύγεται η διακοπή της λειτουργίας τους. Εντός του πλάνου υλοποίησης του έργου είναι και η σύνδεση οικιών στους κεντρικούς αγωγούς, οι βρίσκονται εκτός των οικισμών. Ακόμη, με την ανάδοχο εταιρεία «Δαίδαλος ΑΤΕΒΕ» έχει συμφωνηθεί να κατασκευάζεται το κάθε κομμάτι του δρόμου, στο οποίο η εταιρία θα εκτελεί τις εργασίες της.

Ο δήμαρχος Μεσολογγίου κ. Νίκος Καραπάνος δήλωσε στην «Σ» για το έργο αυτό: «Είναι ένα έργο που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής, έχει να κάνει με την υγιεινή των κατοίκων και τα παιδιά μας. Μιλάμε επιτέλους για ολοκληρωμένη διαχείριση, κάτι που σημαίνει ότι θα σταματήσουν τα λύματα να φτάνουν στον Αχελώο ή οπουδήποτε αλλού».

Το έργο αυτό ήταν αίτημα δεκαετιών εκ μέρους των κατοίκων της περιοχής, αλλά οι βάσεις για την υλοποίησή του μπήκαν. Μέσα σε 18 μήνες αναμένεται η ολοκλήρωσή του. Αρμόδιος αντιδήμαρχος, ο οποίος θα επιτηρεί και την εξέλιξη του έργου είναι ο κ. Γιαννόπουλος. Το έργο αυτό όμως εκτός των προαναφερθέντων θα αποτελέσει  γενικότερα δικλίδα ασφαλείας και για το περιβάλλον και ειδικότερα για τον Αχελώο.

Κων/νος Χονδρός

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr