ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΔιαφοραΚάτω από τα 2 ευρώ η αμόλυβδη: Με καθυστέρηση και στην Αιτωλοακαρνανία

Κάτω από τα 2 ευρώ η αμόλυβδη: Με καθυστέρηση και στην Αιτωλοακαρνανία

Κάτω από τα 2 ευρώ η αμόλυβδη: Με καθυστέρηση και στην Αιτωλοακαρνανία

Κάτω από τα 2 ευρώ η αμόλυβδη σύμφωνα με την εφημερίδα “Συνείδηση”, η οποία αναφέρει με καθυστέρηση και στην Αιτωλοακαρνανία.

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Κάτω από τα 2 ευρώ το λίτρο έχει πέσει από την προηγούμενη εβδομάδα η μέση πανελλαδική τιμή της απλής αμόλυβδης, σύμφωνα με το νεότερο ενημερωτικό δελτίο του παρατηρητηρίου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Η μέση τιμή διαμορφώθηκε την Κυριακή (11/9) στα 1,97 ευρώ ανά λίτρο βενζίνης 95 οκτανίων, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στην Αττική η τιμή έχει πέσει κάτω από τα 2 ευρώ εδώ και αρκετές ημέρες, με αποτέλεσμα η μέση τιμή τοπικά στο Λεκανοπέδιο να διαμορφώνεται στα 1,92 ευρώ.

Την ίδια ώρα όμως στην Αιτωλοακαρνανία η μέση τιμή της αμόλυβδης δεν έχει πέσει κάτω από το ψυχολογικό όριο των 2 ευρώ. Η Αιτωλοακαρνανία, με μέση τιμή 2,008 ευρώ συγκαταλέγεται στις 17 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας συμπεριλαμβανομένων και των νησιωτικών περιοχών, όπου η μέση τιμή της αμόλυβδης «γράφει» 2 μπροστά.

Με τις διεθνής τιμές του πετρελαίου να συνεχίζουν τις τελευταίες ημέρες την καθοδική τους πορεία, έστω και με σκαμπανεβάσματα, η εκτίμηση είναι ότι στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας η τιμή της αμόλυβδης θα πέσει κάτω από τα 2 ευρώ, ακόμη και στις περιοχές  της νησιωτικής ή της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπως η Αιτωλοακαρνανία, που «κρατάνε»…

Ωστόσο μακροπρόθεσμα είναι δύσκολο να κάνει κανείς προβλέψεις, καθώς ήδη το τελευταίο τριήμερο το Brent ανέβηκε κατά 6% περίπου.

Κάτω από τα 2 ευρώ μετά από σχεδόν 6 μήνες

Η αποκλιμάκωση των τιμών παρατηρείται επί εβδομάδες, τουλάχιστον από τις αρχές Αυγούστου, όμως δεν είναι σαφές εάν η απόφαση της ομάδας ΟΠΕΚ+ να μειώσει την ημερήσια παραγωγή αργού πετρελαίου θα προκαλέσει ανοδικές πιέσεις το επόμενο διάστημα. Πρόκειται για την πρώτη φορά που η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης πέφτει κάτω από το «φράγμα» των 2 ευρώ μετά από σχεδόν έξι μήνες, καθώς «σκαρφάλωσε» πάνω από αυτό το επίπεδο μεταξύ 7 και 8 Μαρτίου.

Γεωργιάδης: Κανένας λόγος για Fuel Pass 3

«Δεν υπάρχει λόγος για Fuel Pass 3», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας για τα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε στην 86η ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μάλιστα, ο Αδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι «η βενζίνη έχει πέσει κάτω από τα 2 ευρώ, άρα δεν υπάρχει λόγος να γίνει Fuel Pass 3», για να εξηγήσει ότι «η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει μόνο μειώσει φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Η αύξηση του φόρου των καυσίμων έχει επιστραφεί στους πολίτες με τα Fuel Pass 1 και Fuel Pass 2».

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

ΔΕΘα γλιτώσουμε το τέλος ταφής – Έρχονται 114 εκατ. στους Δήμους για την ενεργειακή κρίση

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ