ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΚάτι πάει πολύ στραβά και δεν φταίει ο κορονοϊός…

Κάτι πάει πολύ στραβά και δεν φταίει ο κορονοϊός…

Κάτι πάει πολύ στραβά και δεν φταίει ο κορονοϊός…

Είναι δεδομένο πια πως η πανδημία του κορονοϊού βρήκε την παγκόσμια κοινότητα ακόμη και σε επιστημονικό επίπεδο, αλλά και σε υγειονομικό, απροετοίμαστη. Είδαμε συστήματα μεγάλων και πλούσιων χωρών, προηγμένα συστήματα να αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλα προβλήματα ή ακόμη και να καταρρέουν.

Αυτές τις ημέρες η Διεθνής Αμνηστίας δημοσιοποίησε μια ανάλυσή της, στην οποία εκτιμά ότι τουλάχιστον 7.000 επαγγελματίες της υγείας έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του κορονοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δυστυχώς και αυτό σε μια πανδημία είναι αναπόφευκτο. Όσα μέτρα ασφαλείας και να ληφθούν μοιραία θα υπάρξουν κρούσματα και στις τάξεις του υγειονομικού προσωπικού, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης.

Όμως, αν διαβάσετε, το πρώτο θέμα στο σημερινό φύλλο της «Σ», θα καταλάβετε πως στην περίπτωση του Νοσοκομείου Αγρινίου κάτι πάει πολύ στραβά. Και δεν φταίει ο κορονοϊός για αυτό. Όταν νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης επιβεβαιώνεται κρούσμα κορονοϊού σε γιατρό του Νοσοκομείου, γιατρό που τις προηγούμενες ημέρες βρίσκονταν στο Νοσοκομείο και εξέταζε ασθενείς, είναι αδιανόητο να μην υπάρχει άμεση κινητοποίηση για όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες. Είναι αδιανόητο το Νοσοκομείο να μη ζητά οδηγίες για το πώς θα αντιμετωπίσει την κατάσταση, είναι αδιανόητο ο διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας να ενημερώνεται και μάλιστα εξωθεσμικά αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Δυστυχώς, αν αυτά είναι τα αντανακλαστικά εν μέσω πανδημίας, δεν μπορούμε να είμαστε πολύ αισιόδοξοι για τη συνέχεια…

Εφημερίδα Συνείδηση

Κρυονέρι Ναυπακτίας: Ξήλωσαν τις πέτρες από το γεφυράκι στη Γλύφα – Δεν έχουν τέλος οι βανδαλισμοί σε μια πανέμορφη περιοχή

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr