ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΞηρομεροΚαθολική συμμετοχή στη σημερινή 24ωρη απεργία στον “Νηρέα”

Καθολική συμμετοχή στη σημερινή 24ωρη απεργία στον “Νηρέα”

Καθολική συμμετοχή στη σημερινή 24ωρη απεργία στον “Νηρέα”

Με καθολική συμμετοχή στη σημερινή 24ωρη απεργία και περιφρούρηση σε τρία σημεία, από τα χαράματα, στην ευρύτερη περιοχή του Αστακού, απαντούν οι εργαζόμενοι στην «ΝΗΡΕΥΣ ΑΕ» Αιτωλοακαρνανίας στις απολύσεις εργαζομένων στη φύλαξη, διεκδικώντας παράλληλα την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, αλλά και μέτρα υγείας και ασφάλειας.

Τη σημερινή απεργία προκήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων, ενώ από τα χαράματα έγιναν απεργιακές περιφρουρήσεις σε 3 σημεία και συγκεκριμένα στο λιμάνι του Αστακού, στην είσοδο εγκαταστάσεων προς Άγιο Παντελεήμονα και στο συσκευαστήριο της εταιρείας στη θέση «Τσαπουρνιά». Εκεί στις 9.30 π.μ. θα γίνει συγκέντρωση των εργαζομένων.

Στο πλευρό τους βρίσκονται αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Γάλα – Ποτά – Τρόφιμα με επικεφαλής τον πρόεδρό της, Μανώλη Καραντούσα, του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, με επικεφαλής τον πρόεδρό του, Μιχάλη Κατσιγιάννη, εκπρόσωποι κλαδικών σωματείων, αλλά και σωματείων και φορέων της περιοχής που εκφράζουν την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους στον δίκαιο αγώνα και τα αιτήματα των εργαζομένων της επιχείρησης.

«Οι εργαζόμενοι στον “Νηρέα” απεργούμε – διεκδικούμε άρση των απολύσεων, υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ, μέτρα υγεία και ασφάλειας», αναγράφει το πανό του σωματείου που κρατούν μέλη του περιφρουρώντας την απεργία.
Σημειώνεται, επίσης, ότι το Σωματείο Εργαζομένων Ομίλου «Νηρέας» Ιχθυοκαλλιέργειες Νομού Ευβοίας προκήρυξε 3ωρη στάση εργασίας 8-11 π.μ. σε όλες τις μονάδες στην Εύβοια, σήμερα Τετάρτη 1 Ιούλη, ενάντια στις απολύσεις. Ενώ την Πέμπτη 2 Ιούλη πραγματοποιείται εκδίκαση εργατικής διαφοράς στην Επιθεώρηση Εργασίας Εύβοιας, για την ανάκληση της απόλυσης εργαζόμενου που απολύθηκε μετά από 27 χρόνια κι ενώ ήθελε άλλα τρία για να βγει στη σύνταξη.

πηγή: 902.gr

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr