ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΚαθιερώνεται η εξ΄αποστάσεως εργασία

Καθιερώνεται η εξ΄αποστάσεως εργασία

Καθιερώνεται η εξ΄αποστάσεως εργασία

Το μυαλό του γέννησε το πιο μαζικό και… φλύαρο social media της εποχής μας, «πυροδοτήθηκε» από την πανδημία του κορονοϊού. Το αφεντικό του facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ αποφάσισε να καθιερώσει την εξ αποστάσεως εργασία στον κολοσσό υψηλής τεχνολογίας.

Φυσικά τον διευκόλυνε για κάτι τέτοιο ο κορονοϊός… Ο ιδρυτής του facebook είπε χαρακτηριστικά:

« Τα επόμενα 5-10 χρόνια, νομίζω ότι θα μπορούσαμε να έχουμε το 50% των ανθρώπων μας να εργάζονται εξ αποστάσεως, αλλά θα φτάσουμε εκεί με μετρημένο τρόπο. Νομίζω ότι το Facebook θα είναι η πιο προχωρημένη εταιρεία σε απομακρυσμένη εργασία στην κλίμακα μας και εργαζόμαστε με ένα προσεκτικό και υπεύθυνο σχέδιο για να το κάνουμε αυτό».

«Επειδή πολλοί άνθρωποι αισθάνονται πιο παραγωγικοί έξω από το γραφείο, θα πρέπει να μας βοηθήσουν να εξυπηρετήσουμε καλύτερα την κοινότητά μας. Για εμάς συγκεκριμένα, θα μας βοηθήσει να προωθήσουμε μέρος της μελλοντικής τεχνολογίας που αναπτύσσουμε» πρόσθεσε. Φυσικά δεν είναι μόνο αυτό, αν ένα μέρος των εργαζομένων καθιερωθεί να δουλεύει από το σπίτι, αυτό αλλάζει και τις στεγαστικές ανάγκες μιας επιχείρησης και πιθανότατα να εξοικονομήσει χρήματα νοιάζονται μικρότερα γραφεία.

Σίγουρα πολλά πράγματα θα αλλάξουν και στους εργαζόμενους, όχι απαραίτητα προς το κακό, δεν αποκλείεται να δούμε στο μέλλον επιχειρήσεις να δίνουν επίδομα στον εργαζόμενο που εργάζεται από το υπολογιστή του σπιτιού του για την αγορά εξοπλισμού ή εγκατάστασης εξειδικευμένων προγραμμάτων. Το βέβαιο είναι ότι ο κόσμος αλλάζει.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr