ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδα«Καθαρό» το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία Καραϊβάζ, τι εξετάζουν οι Αρχές

«Καθαρό» το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία Καραϊβάζ, τι εξετάζουν οι Αρχές

«Καθαρό» το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία Καραϊβάζ, τι εξετάζουν οι Αρχές

«Καθαρό» είναι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, καθώς η πρώτη εργαστηριακή (βαλιστική) εξέταση δείχνει πως δεν είχε χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια.

Οι αρχές θα πραγματοποιήσουν και δεύτερη εξέταση για να επιβεβαιώσουν ότι το 9άρι πιστόλι είναι «καθαρό». Οι αστυνομικοί περίμεναν ότι οι εκτελεστές δεν θα χρησιμοποιούσαν όπλο που είχε εμπλακεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια.

Αυτόπτης μάρτυρας: «Δεν πρόλαβε να πάρει ανάσα, ήταν καλυμμένα τα πρόσωπά τους»
Ο υπάλληλος του δήμου Αλίμου ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, μίλησε το πρωί του Σαββάτου στον ΑΝΤ1 για το τραγικό συμβάν.

«Ήταν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, δεν φαινόταν κάποιο χαρακτηριστικό τους. Η εικόνα που μου έχει μείνει είναι αυτού με το στρατιωτικό μπουφάν να εκτελεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αυτόπτης μάρτυρας.

Παράλληλα, σημείωσε ότι οι τρεις δημοτικοί υπάλληλοι μόλις είχαν τελειώσει την εργασία τους, στο παρκάκι έξω από το σπίτι του δημοσιογράφου και περιγράφει:

«Ήμασταν γυρισμένοι πλάτη, αλλά όταν ακούσαμε έναν ήχο σαν εξάτμιση, μετά ακούσαμε κι άλλους ήχους και γυρίσαμε κι είδαμε αυτόν να του ρίχνει από πάνω. Μέχρι να γυρίσουμε, είχαν φύγει», είπε ο υπάλληλος.

Επιπλέον, τόνισε πως όλο αυτό κράτησε λιγότερο από μισό λεπτό. «Ήταν τόσο γρήγορο, όλα έγιναν μέσα σε 15-20 δευτερόλεπτα», σημείωσε και παρατήρησε πως «το όπλο σαν να είχε προέκταση σιγαστήρα, όμως ακούστηκε κάτι», περιγράφοντας τον ήχο ως εξάτμιση.

Σε ερώτηση για το αν αντέδρασε το θύμα, είπε ότι «δεν πρόλαβε να βγάλει ανάσα. Δεν μίλησαν, δεν άλλαξαν κουβέντα».

Αναφορικά με το όχημα των δυο δραστών, «ένα χαμηλό σκουτεράκι κακορίζικο, προσπάθησα να δω την πινακίδα, δεν είδα τίποτα».

«Τον είδα, πάγωσα, πήρα την αστυνομία κι ήρθαν μέσα στο 5λεπτο» τόνισε ο υπάλληλος του Δήμου και ανέφερε πως στο σημείο βρίσκονταν μόνο «εμείς οι τρεις που δουλεύαμε».

Όλα έγιναν τόσο γρήγορα, καθώς κανείς από τη γειτονιά δεν το κατάλαβε. «Αφού έκλεισε η αστυνομία το χώρο, τότε άρχισαν να μαζεύονται», κατέληξε ο μάρτυρας.

Μητσοτάκης καλεί Χρυσοχοΐδη για γρήγορη εξιχνίαση της υπόθεσης
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση στις 10:30 το πρωί του Σαββάτου στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για να ζητήσει την γρήγορη εξιχνίαση της υπόθεσης της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκονται το δρομολόγιο του δημοσιογράφου, από το κανάλι Star όπου εργάζονταν στην Κηφισιά μέχρι το σπίτι του στον Άλιμο, για να ερευνηθούν τυχόν «αστοχίες» των δραστών.

Παράλληλα, εξετάζονται οι υποθέσεις με τις οποίες είχε ασχοληθεί ο Γιώργος Καραϊβάζ, ώστε να ανακαλύψουν τα κίνητρά τους. Η εκτέλεση του δημοσιογράφου φαίνεται ότι ήταν καλά σχεδιασμένη και γι’ αυτό οι αστυνομικοί μιλούν για «συμβόλαιο θανάτου».

Τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές
Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκονται το δρομολόγιο του δημοσιογράφου, από το κανάλι Star όπου εργάζονταν στην Κηφισιά μέχρι το σπίτι του στον Άλιμο, για να ερευνηθούν τυχόν «αστοχίες» των δραστών.

Παράλληλα, εξετάζονται οι υποθέσεις με τις οποίες είχε ασχοληθεί ο Γιώργος Καραϊβάζ, ώστε να ανακαλύψουν τα κίνητρά τους. Η εκτέλεση του δημοσιογράφου φαίνεται ότι ήταν καλά σχεδιασμένη και γι’ αυτό οι αστυνομικοί μιλούν για «συμβόλαιο θανάτου».

Προβληματισμό προκαλεί επίσης στις αρχές το γεγονός ότι οι δύο δράστες είχαν ακάλυπτα τα πρόσωπά τους.

Τα 2 σενάρια που εξετάζουν οι αρχές, η «χαριστική βολή» και τα διεθνή ΜΜΕ (εικόνες & βίντεο)
Σοκαρισμένη είναι όλη η Ελλάδα, μετά την δολοφονία του γνωστού δημοσιογράφου και αστυνομικού συντάκτη Γιώργου Καραϊβάζ. Ο συντάκτης αφήνει πίσω του ένα 19χρονο παιδί και τη γυναίκα του. Όλα δείχνουν ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν σιγαστήρα, καθώς οι γείτονες δηλώνουν πώς δεν άκουσαν τίποτα απολύτως. Γιατί δεν έβαλε το αυτοκίνητο του στο γκαράζ που διέθετε, το σημείο που άφησε την τελευταία του πνοή. Ποια είναι τα δύο σενάρια της ΕΛ.ΑΣ. για το συμβόλαιο θανάτου και η «χαριστική βολή». Τι λένε τα παγκόσμια ΜΜΕ για την δολοφονία του.

Οι γείτονες του είναι σοκαρισμένοι, καθώς όπως λένε δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που έχει συμβεί, ενώ τονίζουν ότι δεν ακούστηκε το παραμικρό συμπεραίνοντας ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν σιγαστήρα.

Το αυτοκίνητο του συνήθως το πάρκαρε στο γκαράζ του, αλλά πρόσφατα είχε αγοράσει στον γιό του καινούριο όχημα και το είχε μέσα στο parking, με αποτέλεσμα ο δημοσιογράφος να παρκάρει απέξω από το σπίτι.

Το σημείο που δολοφονήθηκε

«Βγήκα και είδα τον Γιώργο πεσμένο εκεί»

«Ήταν πολύ καλός άνθρωπος – Δεν ακούσαμε τίποτα»

«Στην αρχή δεν κατάλαβα, νόμιζα ότι κάποιος λιποθύμησε, μετά είδα το αίμα να κυλάει»
Η μια γειτόνισσα δήλωσε πώς ενώ είχαν δολοφονήσει τον δημοσιογράφο, φεύγοντας του «έριξαν μια χαριστική βολή»

Πού στρέφονται οι έρευνες
Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, οι αξιωματικοί του οποίου παίρνουν καταθέσεις από πρόσωπα του περιβάλλοντος τού θύματος για να ρίξουν φως στα κίνητρα της δολοφονίας, που θα ανοίξουν ενδεχομένως τον δρόμο για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών μπαίνει και το κομμάτι που αφορά στη δημοσιογραφική ιδιότητα τού θύματος και τα θέματα με τα οποία έχει ασχοληθεί.

Οι αστυνομικοί της Ομάδας Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά ζωής με τη συνδρομή της Αντιτρομοκρατικής χαρτογραφούν τη διαδρομή του δημοσιογράφου από το Star στην Κηφισιά μέχρι το σπίτι του στον Αλιμο, προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν βίντεο με ύποπτα οχήματα που πιθανώς τον παρακολουθούσαν.

Επίσης σαρώνουν και τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, αναζητώντας τυχόν ύποπτες τηλεφωνικές επικοινωνίες.

Δύο σενάρια
Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ δεν αποκλείουν οι δύο φυσικοί αυτουργοί, να είχαν και συνεργούς, οι οποίοι είτε παρακολουθούσαν τον Γιώργο Καραϊβάζ από τη στιγμή που έφυγε από τον τηλεοπτικό σταθμό STAR, είτε έδωσαν το «σύνθημα» για την άφιξή του στο σημείο της ενέδρας.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο, οι φυσικοί αυτουργοί να ακολουθούσαν τον δημοσιογράφο ή να γνώριζαν τόσο καλά το πρόγραμμά του, που περίμεναν κοντά στο σπίτι του για να τον δολοφονήσουν.

Το συγκινητικό αντίο του Star

Το Star εξέδωσε ανακοίνωση και αποχαιρετά με συγκίνηση τον έμπειρο δημοσιογράφο. «Απέραντη θλίψη σκόρπισε η είδηση της δολοφονίας του αγαπημένου μας συναδέλφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ συνεργαζόταν ως αστυνομικός συντάκτης τα 4 τελευταία χρόνια, με την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» του σταθμού μας. Ξεχώριζε για τις ικανότητές του, τον ακέραιο χαρακτήρα του και ήταν αγαπητός σε όλους τους συντελεστές του προγράμματος.

Το Star, η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι της εταιρίας, με αίσθημα βαθιάς οδύνης για την απώλειά του, εκφράζουν τα θερμότερα συλλυπητήρια στους οικείους του».

Δείτε το συγκινητικό αντίο

dikaiologotika.gr

Ο 16χρονος Έλληνας που οδηγεί Formula 4 και θέλει να γίνει ο νέος Χάμιλτον

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr