ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΤρέλα ή αντικοινωνικότητα; «Κατεβάζουν» τα φώτα στις κολώνες του δήμου Αγρινίου!

Τρέλα ή αντικοινωνικότητα; «Κατεβάζουν» τα φώτα στις κολώνες του δήμου Αγρινίου!

Τρέλα ή αντικοινωνικότητα; «Κατεβάζουν» τα φώτα στις κολώνες του δήμου Αγρινίου!

Όλα τα είχε η δημόσια περιουσία και ο κοινόχρηστος για τους πολίτες χώρος, το μόνο που μας έλειπε ήταν κάποιοι που έχουν «τρέλα» με το να κατεβάζουν τα φώτα του Δήμου! Να ξηλώνουν τα καλώδια από τους πίνακες και να πειράζουν ακόμη και τα ρολόγια του Διαχειριστή στις κολώνες!

Το φαινόμενο παρουσιάζεται όλο και πιο συχνά με τελευταίο κρούσμα στην περιοχή της οδού Καπετάν Δία και της περιοχής της παιδικής χαράς πίσω από την πλατεία Βελουχιώτη. Εκεί κάποιος προ λίγων ημερών πήγε στον πίνακα του Δήμου Αγρινίου και ξήλωσε τα καλώδια αφήνοντας ολόκληρη την περιοχή χωρίς φως, αλλά συνέχισε και στη σιδερένια κολώνα κατεβάζοντας τις ασφάλειες και του ρεύματος που δίνει η ΔΕΗ στο δίκτυο του κοινόχρηστου φωτισμού! Για γέλια ή για κλάματα;

Και δεν περιορίζονται τα συμβάντα σε συγκεκριμένες γειτονιές, πράγμα που δείχνει ότι δεν είναι ένας τοπικός «τρελός» με την συγκεκριμένη μανία. Οπότε, είτε είναι συμπεριφορά που προκαλεί μιμητές ή κάποιος είναι τρελός χωρίς εισαγωγικά κι έχει την εμμονή με το να σβήνει τα φώτα της πόλης.

Πριν λίγο καιρό, για παράδειγμα, υπήρξε ανάλογο εκτεταμένο συμβάν στην περιοχή του Ρεμπελιά, στην άλλη άκρη της πόλης δηλαδή από το συμβάν στην Εθνικής Αντιστάσεως(πρώην Καρπενησίου). Κάτι ανάλογο έχει γίνει αρκετές φορές και στην πλατεία Δημάδη, αλλά εκεί υπάρχουν και άλλης τάξης ζητήματα με την χρήση της πλατείας και το κάπως… ελευθεριακό κλίμα, που επικρατεί και καθιστά αναμενόμενες τέτοιες φθορές. Παρότι το να βάλεις το χέρι σου στο κενό στον πίνακα-μετρητή του Διαχειριστή και να τραβήξεις τα καλώδια που δίνουν ρεύμα στις κολώνες του Δήμου, θέλει και κάποια σχετική εμπειρία.

Ποιος μπορεί να μπει στον ψυχισμό αυτών των… συμπολιτών μας και πως μπορεί να εξηγηθεί μια τόσο αντικοινωνική συμπεριφορά; Τι ευχαρίστηση μπορεί να αντλεί κάποιος από το να αφήνει ολόκληρα τετράγωνα χωρίς φωτισμό; Μήπως κάποιους τους ενοχλεί το φως, γιατί προτιμούν το σκοτάδι ή απλά είναι μια επίδειξη δύναμης, γιατί… μπορούν;

Εν κατακλείδι, δουλειά δεν είχαμε, δουλειά βρήκαμε, για να μην αναφέρουμε το άλλο παρόμοιο ρητό με τον διάβολο, κλπ, κλπ. Μια ομάδα εμμονικών ή έναν τρελό που θέλει σκοτάδια στις γειτονιές, μας έλειπε να κυνηγάμε στο Αγρίνιο.

Γιάννης Συμψηρής – Εφημερίδα Συνείδηση

K. Καραγκούνης: «Η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη ξέρει ποιος είναι ο Παναιτωλικός – Ο παράγοντας έκανε κάτι στην προσωπική του ζωή» (video)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ