ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΝαυπακτοςΚατέλαβαν το δημαρχείο Ναυπάκτου

Κατέλαβαν το δημαρχείο Ναυπάκτου

Εργαζόμενοι της τοπικής αυτοδιοίκησης

Κατέλαβαν το δημαρχείο Ναυπάκτου

Αντιδρώντας στην επαναξιολόγηση από τον ΑΣΕΠ της μετατροπής των συμβάσεων εργασίας

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

Σε κατάληψη του δημαρχείου Ναυπάκτου προχώρησαν χθες οι εργαζόμενοι της τοπικής αυτοδιοίκησης του δήμου, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να εκφράσουν την αντίθεσή τους αλλά και την αποφασιστικότητα τους να μην εφαρμοστεί ο νόμος 4250 που προβλέπει τον επανέλεγχο της μετατροπής των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου. Μιλόντας στην εφημερίδα «Σ» ο Δημήτρης Παπακωστόπουλος, Πρόεδρος των Εργαζομένων του Δήμου Ναυπακτίας, δηλώνει έτοιμος να υποδεχθεί ακόμη και τους Εισαγγελείς, αν η κυβέρνηση αποφασίσει να εφαρμόσει τις μνημονιακές πολιτικές της με αυτόν τον τρόπο.

Η χθεσινή ήταν ημέρα της τοπικής αυτοδιοίκησης σύμφωνα με απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, και ανάλογες, συμβολικές καταλήψεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλα δημαρχιακά μέγαρα ανά την Ελλάδα. Όπως εξήγησε ο κ. Παπακωστόπουλος, ο σκοπός των εργαζομένων ήταν να δείξουν με αυτό τον τρόπο ότι αντιδρούν στον επανέλεγχο των ήδη ελεγμένων από τον ΑΣΕΠ μετατροπών των εργασιακών τους συμβάσεων, και είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν ακόμη και αν κ κυβέρνηση τους στείλει τον εισαγγελέα.

Διευκρινίζει ωστόσο ότι σε καμία περίπτωση οι δημοτικοί υπάλληλοι δεν τάσσονται κατά των απολύσεων όσων έχουν πλαστά πτυχία ή δικαιολογητικά, αν και η σχετική διαδικασία έχει ήδη ολοκληρωθεί. Όπως λέει ο ίδιος, με την εφαρμογή του νόμου 4250 του 2014 γίνεται επανέλεγχος από τον ΑΣΕΠ της μετατροπής συμβάσεων, που έχουν όμως ήδη ελεγχθεί από τον ίδιο τον ΑΣΕΠ. «Στο πλευρό μας έχουμε τις δημοτικές αρχές Ναυπάκτου και Δωρίδως», συνεχίζει ο κ. Παπακωστόπουλος, συμπληρώνοντας «καλούμε τους εισαγγελείς να μας δείξουν ποιο είναι το νόμιμο και ποιο το άδικο σε αυτή την κοινωνία».

Αν και εκ μέρους της κυβέρνησης και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη διαψεύδεται κάτι τέτοιο, εκφράζεται φόβος ότι σκοπός του επανελέγχου των συμβάσεων δεν είναι άλλος από τη δημιουργία «δεξαμενής απολύσεων» στο δημόσιο, ώστε να επιτευχθούν οι… «μνημονιακοί στόχοι» έως το τέλος του έτους.

Κώστας Καρακώστας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr