ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΚαταστροφή βλέπει ο κλάδος, λίγη ζημιά ο Άδωνις

Καταστροφή βλέπει ο κλάδος, λίγη ζημιά ο Άδωνις

Καταστροφή βλέπει ο κλάδος, λίγη ζημιά ο Άδωνις

Καταστροφή βλέπει ο κλάδος, λίγη ζημιά ο Άδωνις

Οι επιπτώσεις από την ενεργοποίηση των περιοριστικών μέτρων πριν την Πρωτοχρονιά ισοδυναμεί με καταστροφή για τον κλάδο εστίασης, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ).

Σημειώνεται ότι οι επιχειρήσεις έχουν προχωρήσει σε προμήθειες και οι όποιες κρατήσεις αλλά και η διάθεση των πελατών να γιορτάσουν την έλευση του νέου χρόνου στα καταστήματα του κλάδου με ωράριο λειτουργίας μέχρι τις 24.00 θα είναι καταστροφικό, σύμφωνα με την Ομοσπονδία.

Σύμφωνα με την ηγεσία της ΠΟΕΣΕ απαιτούνται άμεσα να ληφθούν αντισταθμιστικά μέτρα για την διάσωση των επιχειρήσεων του κλάδου της εστίασης, ώστε η νέα χρόνια να μην ξεκινήσει με τους χειρότερους οιωνούς.

Τα μέτρα στήριξης που ζητά ο κλάδος θυμίζουν σε γενικές γραμμές την εποχή του lockdown (δυνατότητα αναστολής συμβάσεων εργασίας, μη επιστροφή των επιστρεπτέων προκαταβολών, μείωσης του ΦΠΑ στο 6%).

Πάντως ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης βλέπει τα πράγματα διαφορετικά. «Η εστίαση δεν θα έχει ζημία, τα κέντρα διασκέδασης πράγματι θα υποστούν.

Είναι σχετικά ήπια τα μέτρα και θα πλήξουν λίγο την εστίαση» δήλωσε χθες χαρακτηριστικά.

Σε κάθε περίπτωση γίνεται ολοένα και περισσότερο τα ξεκάθαρο ότι τα μέτρα που ελήφθησαν ή δεν ελήφθησαν κατά της πανδημίας το προηγούμενο διάστημα είχαν ως κριτήριο την οικονομία.

Την οικονομία που μάλλον δεν αντέχει να δώσει πρόσθετη στήριξη στην εστίαση, αλλά και σε  άλλους κλάδους.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Οι εκτιμήσεις χρειάζονται ένα τεστ επαφής με την πραγματικότητα

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr