ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΚαταστροφή κάθε 300 χρόνια ό,τι έγινε σε μια τριετία!

Καταστροφή κάθε 300 χρόνια ό,τι έγινε σε μια τριετία!

Καταστροφή κάθε 300 χρόνια ό,τι έγινε σε μια τριετία!

Καταστροφή κάθε 300 χρόνια ό,τι έγινε σε μια τριετία! «Το ξέρετε ότι αυτή η καταστροφή στην Κεντρική Ελλάδα, με χωριά και συνοικίες να εξαφανίζονται κάτω από τις λάσπες, εμφανίζεται κανονικά κάθε 300 χρόνια;  Κι όμως, είναι τέτοια η επέλαση της κλιματικής αλλαγής, ώστε το φαινόμενο αυτό, όπως και ο χαμηλότερης έντασης, αλλά σημαντικός κυκλώνας του Ιανού, εμφανίστηκαν μέσα σε μια 3ετία.

Τα έργα σχεδιάζονται με την λογική ότι τα ακραία φαινόμενα γίνονται κάθε 50 χρόνια», λέει ο κ. Ζερεφός, όταν πλέον αυτά συμβαίνουν ανά 3ετία ή και νωρίτερα.

Τα παραπάνω τα είπε ο καθηγητής φυσικής και Γενικός Γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών, Χρήστος Ζερεφός και διέλυσε τις ψευδαισθήσεις σχετικά με το μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει το Κράτος, η Αυτοδιοίκηση ή η “κοινωνία των πολιτών”.

Ειδικά στην Ελλάδα, που είναι γεμάτη από ξυπνητζήδες και μυαλοπώλες, ειρωνεύτηκαν πολλοί την κλιματική κρίση, ενώ κάποιοι πήγαν να κάνουν σπέκουλα με καλούς και κακούς δημάρχους που φτιάχνουν αντιπλημμυρικά μέσα στις πόλεις. Αυτό που έχει γίνει όμως στην Θεσσαλία μας ξεπερνά όλους.

Και μας λέει ότι για τα επόμενα χρόνια πρέπει να αλλάξουν οι προτεραιότητες και ίσως να αλλάξει και λόγος που κάνουμε εκλογές. Ακόμη και στους Δήμους. Ίσως πλέον να μην πρέπει να εκλέγουμε πολυπληθή δημοτικά συμβούλια από νταραβέρια αλλά ομάδες ειδικών σε τομείς που θέλουν τεχνογνωσία. Χρόνος πάντως δεν υπάρχει.

Εφημερίδα Συνείδηση

Μαρόκο: Εκατοντάδες νεκροί από τον ισχυρό σεισμό των 7 Ρίχτερ – Εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια (VIDEO)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ