ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΣε κατάσταση συναγερμού οι δήμοι Μεσολογγίου και Αμφιλοχίας

Σε κατάσταση συναγερμού οι δήμοι Μεσολογγίου και Αμφιλοχίας

Σε κατάσταση συναγερμού οι δήμοι Μεσολογγίου και Αμφιλοχίας

Σε κατάσταση συναγερμού
οι δήμοι Μεσολογγίου και Αμφιλοχίας

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ζητά να κηρυχτεί το δημοτικό διαμέρισμα Ευηνοχωρίου ο δήμαρχος Μεσολογγίου. Συναγερμός και για τα δύο ιστορικά γεφύρια του Βάλτου

 

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ζητά να κηρυχτεί το δημοτικό διαμέρισμα Ευηνοχωρίου, με έγγραφό του προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο δήμαρχος Μεσολογγίου κ Νίκος Καραπάνος. Στο Ευηνοχώρι έχουν καταστραφεί καλλιέργειες, αλλά και το σύστημα υδροδότησης του δήμου Μεσολογγίου, λόγω των μεγάλων ποσοτήτων νερού που «κατεβάζει» ο Εύηνος.
Η ΔΕΥΑΜ καταβάλει προσπάθειες για να αποκαταστήσει το πρόβλημα της υδροδότησης, ενώ το ενθαρρυντικό στοιχείο είναι ότι μέχρι στιγμής δεν σημειώθηκαν προβλήματα σε σπίτια.
Το σκούρο χρώμα που αντίκρισαν κάτοικοι του δήμου στις βρύσες των σπιτιών τους, οφείλεται στο ότι δύο δεξαμενές πλημμύρισαν, αν και από χθες ήταν ενήμεροι όλοι οι πολίτες, ώστε να μην καταναλώνουν το νερό της βρύσης.
Παράλληλα, ο δήμος Μεσολογγίου έχει την πρόθεση να κινηθεί δικαστικά κατά της ΕΥΔΑΠ, αν επιτρέψει πάλι να διοχετευτούν μεγάλες ποσότητες νερού.
Στο δήμο Αμφιλοχίας, ο δήμαρχος κ Απόστολος Κοιμήσης, πραγματοποίησε επίσκεψη σήμερα στα ιστορικά γεφύρια του Βάλτου, στο γεφύρι του Αυλακιού και στο γεφύρι της Τέμπλας, για να εκτιμήσει την κατάστασή τους. Οι τεράστιες ποσότητες νερού τα έχουν καλύψει κατά μεγαλύτερο μέρος τους, συνεπώς είναι αδύνατον να υπάρξει εκτίμηση για το μέγεθος της ζημιάς που υπέστησαν.

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr