ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΤα καταπατημένα στην Αιτωλοακαρνανία πότε θα τα μάθουμε;

Τα καταπατημένα στην Αιτωλοακαρνανία πότε θα τα μάθουμε;

Τα καταπατημένα στην Αιτωλοακαρνανία πότε θα τα μάθουμε;

Άλλη μια ρύθμιση πάει να περάσει προς τον “κυρίαρχο λαό” κι αφορά στην νομιμοποίηση καταπατημένης δημόσιας περιουσίας από ιδιώτες. Πρακτικά αυτό θα γίνει τους επόμενους μήνες με ειδική ρύθμιση για χιλιάδες καταπατητές.

Σε πρώτη φάση θα γίνει ρύθμιση, όπως ακούγεται, για όση γη ανήκει στο υπουργείο Οικονομικών, όχι στο Περιβάλλοντος ή Αγροτικής Ανάπτυξης.

Για να είμαστε δίκαιοι, πολλές τέτοιες υποθέσεις σέρνονται στην Ελλάδα ακόμη κι…100 χρόνια, από όταν ήρθαν οι Έλληνες πρόσφυγες από την Μ. Ασία ακόμη. Όμως έγινε καθεστώς η κατάληψη ακινήτων που δεν ανήκαν σε ιδιώτες και τα πάντα καταπατήθηκαν στην πορεία. Με αποτέλεσμα τώρα να κρίνεται πιο συμφέρον να πάρει έστω κάτι το Δημόσιο και να αποδεσμεύσει και υπηρεσίες που ασχολούνται με αυτά.

Για να καταλάβει κανείς, στην Αττική 8 στα 10 δημόσια κτήματα είναι καταπατημένα! Στην Περιφέρειά μας μόνο στην Αχαΐα έχει γίνει έρευνα.

Γιατί άραγε; Όσο το έψαξαν βρήκαν πως “απέναντι” υπάρχουν 1700 ακίνητα του Δημοσίου και είναι στο σύνολό τους καταπατημένα(!), οπότε καταλαβαίνει κανείς τι συμβαίνει και σε εμάς εδώ στην Αιτωλοακαρνανία.

Για να δούμε πότε θα μάθουμε και τα δικά μας, αν και υποψιαζόμαστε το αποτέλεσμα κρίνοντας από τα τόσα ακίνητα που ρημάζουν ή έχουν “περάσει στον λαό”…

Εφημερίδα Συνείδηση

Βρέθηκε οριστική ημερομηνία για τις εκλογές της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr