ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΜεσολογγιΚαταγγελίες κακοδιαχείρισης από τον δήμαρχο Μεσολογγίου

Καταγγελίες κακοδιαχείρισης από τον δήμαρχο Μεσολογγίου

Ο κ Καραπάνος δεσμεύτηκε ότι θα επανέλθει σύντομα με νέα στοιχεία

Καταγγελίες κακοδιαχείρισης
από τον δήμαρχο Μεσολογγίου

Υπάρχουν ήδη 8 μηνύσεις στον εισαγγελέα κατά τον κ Καραπάνο. Σε ποιές υπηρεσίες του δήμου εντοπίζεται η κακοδιαχείριση από την πρώην δημοτική αρχή και τον πρώην δήμαρχο που υποστηρίζει ότι έγινε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος. Τι δήλωσε ο νέος δήμαρχος Νίκος Καραπάνος στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Μεσολογγίου. Τι δηλώνει ο πρώην δήμαρχος.

 

Σημαντικά οικονομικά στοιχεία κατέθεσε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο του Μεσολογγίου ο νέος δήμαρχος κ Νίκος Καραπάνος. Τα στοιχεία αυτά αφορούσαν την διαχείριση της Κοινωφελούς Επιχείρησης και οικονομικά ζητήματα του Πνευματικού Κέντρου επί δημαρχίας Παναγιώτη Κατσούλη. Τόνισε ότι ήδη υπάρχουν στον εισαγγελέα 8 μηνύσεις από τον ίδιο για κακοδιαχείριση, ενώ σύντομα θα ανακοινώσει δημοσίως και άλλα νέα στοιχεία.

Στο δημοτικό συμβούλιο ο κ Καραπάνος δήλωσε «Αναφέρω ότι έχω 8 συνολικά μηνύσεις στον εισαγγελέα. Είναι μοναδικό φαινόμενο… και θέλω να το καταγγείλω. Στον δήμο της Ι.Π Μεσολογγίου οι πρόεδροι της κοινωφελούς, επί δημαρχίας κ Κατσούλη, και ενώ έχουν σημαντική ευθύνη για την κακοδιαχείριση του νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου, αναφέρω ότι έχω 8 συνολικά μηνύσεις στον εισαγγελέα, και ενώ γνώριζαν για τα χρέη που άφησαν άσκησαν όλα τα νόμιμα μέσα, για να γίνει απαιτητή η εκδοθείσα τελεσίδικη δικαστική απόφαση για τις οφειλές των αποζημιώσεών τους ως πρόεδροι του νομικού προσώπου που όταν ήταν πρόεδροι δεν εισέπρατταν. Αυτό είναι… παράδειγμα συμμετοχής και συνεισφοράς στον δήμο……..».

Ως προς το Πνευματικό Κέντρο ο κ Καραπάνος δήλωσε στο δημοτικό συμβούλιο «Μετά από σίγουρο και επίσημο έλεγχο βρέθηκε ότι χρωστάει από την 1/1/10 398.325 ευρώ έναντι σε τρίτους. Eχει ακόμα χρέη 464.424 ευρώ προς την ΔΕΥΑ. Πρέπει να πάρουμε μια απόφαση και να πούμε στην ΔΕΥΑ να κάνει αγωγή προς το Πνευματικό Κέντρο γιατί ποτέ δεν έχουν περάσει τα ποσά από τον προϋπολογισμό του νομικού προσώπου. Επειδή εγώ δεν είμαι μόνο για να καταγγέλλω και εκλέχθηκα για να βρίσκω λύσεις, προσπαθούμε να περιορίσουμε τις δαπάνες αξιοποιώντας τα ευρωπαϊκά προγράμματα στο μέγιστο για να μην πηγαίνει το κόστος στον δημότη».

Επίσης, ο κ Καραπάνος στο δημοτικό συμβούλιο κατήγγειλε αντίστοιχη περίπτωση για τιμολόγια, λέγοντας συγκεκριμένα «Υπάρχουν τιμολόγια αξίας περίπου 20.000 ευρώ από τον Ιούνιο του 2014 και έπειτα που παρουσιάζουν προβλήματα. Γινόμαστε κοινωνοί ανθρώπων που ίσως λένε αλήθεια, τους χρωστάμε. Υπήρχε απόφαση ανάθεσης στον προμηθευτή χωρίς να υπάρχει ποσό στον κωδικό ή τιμολόγια χωρίς να υπάρχει απόφαση ανάθεσης. Τα προβλήματα αυτά συναντώνται σε πάνω από 11 προμηθευτές, ενώ πολλά από τα τιμολόγια δεν έχουν και κωδικό παραλαβής».

Στο εν λόγω δημοτικό συμβούλιο έγινε επίσης αναφορά από τον κ Καραπάνο για ύπαρξη κινδύνου απώλειας απορριμματοφόρων από τον δήμο Μεσολογγίου. Ο δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα επανέλθει με νέα στοιχεία, αφού μόνο με στοιχεία μιλάει.

Ο απερχόμενος δήμαρχος Μεσολογγίου κ Παναγιώτης Κατσούλης δήλωσε στην εφημερίδα  «Σ» για τα ζητήματα αυτά «Σε κάθε δημοτικό συμβούλιο ο κ Καραπάνος πετάει στοιχεία που κανείς δεν έχει στα χέρια του, ούτε έχει ενημερωθεί εγγράφως ή έστω προφορικός. Επί της ουσίας ρίχνει λάσπη, αφήνει να αιωρούνται διάφορα και στήνει μια «βιομηχανία» μέσω της οποίας εξυπηρετούνται οι ημέτεροί του. Τα περισσότερα, για να μην πω όλα, θα αποδειχθούν ψεύδη και τίποτε περισσότερο. Πολλοί θα είναι αυτοί που θα στραφούν εναντίων του κ Καραπάνου για συκοφαντική δυσφήμηση. Κρύβει την ανεπάρκειά του και την πολιτική του ένδεια δημιουργώντας εντυπωσιασμούς περί σκανδάλων και μηνύσεων».

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr