ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΚαταλήψεις σε 11 σχολεία

Καταλήψεις σε 11 σχολεία

Αύριο η επέτειος από την δολοφονία του Γρηγορόπουλου

Καταλήψεις σε 11 σχολεία

Δύο συγκεντρώσεις αύριο στο Αγρίνιο

 

Καταλήψεις σε έντεκα σχολικές μονάδες πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί στο Αγρίνιο, με τους μαθητές να απέχουν από τα μαθήματά τους, με αιτία την αυριανή επέτειο από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβρη του 2008 στα Εξάρχεια στην Αθήνα. Τους μαθητές όμως κινητοποιεί και η συνεχιζόμενη απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού, και θέλουν με αυτόν τον τρόπο να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους.

Ο 21χρονος Νίκος Ρωμανός, ο οποίος είδε τον φίλο του Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο να πέφτει νεκρός δίπλα του από τις σφαίρες αστυνομικού, διανύει την 26η ημέρα απεργίας πείνας, διεκδικώντας το δικαίωμά του να σπουδάσει στην σχολή που πέρασε με πανελλαδικές εξετάσεις, ενώσω βρισκόταν φυλακισμένος για συμμετοχή σε ληστεία τράπεζας.

Τα σχολεία στα οποία πραγματοποιήθηκαν οι καταλήψεις, όλα στο Αγρίνιο, είναι το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ, το ΕΠΑΛ Καινουρίου, το 1ο, 2ο, 3ο και 5ο Γενικό Λύκειο και το 2ο, 3ο, 4ο και 6ο Γυμνάσιο. Για αύριο, έχουν προγραμματιστεί δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις στην μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, μια στις 12:00 το μεσημέρι στην Πλατεία Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ και μια στις 6:00 το απόγευμα στην Πλατεία Ειρήνης από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλους φορείς. Ήδη από σήμερα όμως, η αστυνομική παρουσία στην πόλη είναι ιδιαίτερα αισθητή.

 

Κώστας Καρακώστας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr