ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΚατάληψη της Φοιτητικής Εστίας του Πανεπιστημίου Πατρών από τους φοιτητές – Ένταση με τον πρύτανη

Κατάληψη της Φοιτητικής Εστίας του Πανεπιστημίου Πατρών από τους φοιτητές – Ένταση με τον πρύτανη

Κατάληψη της Φοιτητικής Εστίας του Πανεπιστημίου Πατρών από τους φοιτητές – Ένταση με τον πρύτανη

Σε κατάληψη χώρων της Φοιτητικής Εστίας του Πανεπιστημίου Πατρών έχουν προχώρησαν οι φιλοξενούμενοι φοιτητές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news οι φοιτητές έχουν προβεί σε κατάληψη των γραφείων της Διεύθυνσης και της γραμματείας, διαμαρτυρόμενοι για την απομάκρυνση του διευθυντή της Γιώργου Αθανασόπουλου και άλλων στελεχών.

Στον χώρο βρισκόταν και ο πρύτανης του ιδρύματος Χρήστος Μπούρας και υπήρχε ένταση, καθώς οι φοιτητές δηλώνουν ότι δεν θα σταματήσουν την κατάληψη εάν δεν επιστρέψουν τα στελέχη που απομακρύνθηκαν. Δηλώνουν επίσης ότι δεν θα αποδεχθούν το “νέο μοντέλο” που όπως σημείωσε ο πρύτανης θα εφαρμοστεί στη διοίκηση της Εστίας.

Προ ημερών,  ο γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Αχαΐας Γιώργος Αθανασόπουλος προχώρησε σε δημόσια καταγγελία κατά του πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Χρ. Μπούρα.

Τι ανέφερε η ανακοίνωσή του κ. Αθανασόπουλου:

Βρίσκομαι στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση, στη λήξη της τετράχρονης θητείας μου ως Γραμματέας Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, να καταγγείλω δημόσια τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Χρήστο Μπούρα για αναίτια και παράνομη προσωπική υπηρεσιακή δίωξη εναντίον μου,από τη θέση του Πρ/νου της Φοιτητικής Εστίας, χωρίς κανέναν απολύτως υπηρεσιακό λόγο ή αιτία, χωρίς καμία αφορμή, με αυταρχικό και πρωτόγνωρο για την ιστορία του Πανεπιστημίου τρόπο.

Μια δίωξη παντελώς παράνομη αφού είμαι με νόμο τοποθετημένος σε προσωποπαγή θέση για την κάλυψη των αναγκών της Φοιτητικής Εστίας και μόνο, μετά την μεταφορά συνολικά της δραστηριότητας και των 42 εργαζομένων από το πρώην ΕΙΝ στο Πανεπιστήμιο Πατρών το 2011.

Προσφεύγω εναντίον των διωκτών μου με κάθε νόμιμο τρόπο τόσο αστικά όσο και ποινικά.

Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη.

Ταυτόχρονα θα απευθυνθώ και στην αρμόδια πειθαρχική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ (ΕΔΕΚΑΠ) με το ερώτημα της διαγραφής από το κόμμα μας τόσο του Πρύτανη κ. Χρήστου Μπούρα όσο και του Αντιπρύτανη κ. Παναγιώτη Δημόπουλου που υπερψήφισε την πρόταση του κ. Μπούρα για τη δίωξή μου, αφού οι μέθοδοι και οι πρακτικές των δύο αυτών μελών μας προσβάλλουν τη φυσιογνωμία του κόμματος και είναι σε πλήρη αντίθεση με τις αρχές και τις αξίες μας.

Ζητώ συγνώμη από όλους όσους προέτρεψα να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα του κ. Χρ. Μπούρα για τη θέση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου, αφού είχα παντελή άγνοια των πρακτικών του και των μεθόδων εναντίον των εργαζομένων, όπως επανειλημμένα έχει καταγγείλει και ο Σύλλογος Εργαζομένων.

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ