ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑγροτικα ΝεαΚατάληψη και παράσταση διαμαρτυρίας από τους κτηνοτρόφους του νομού

Κατάληψη και παράσταση διαμαρτυρίας από τους κτηνοτρόφους του νομού

Κατάληψη και παράσταση διαμαρτυρίας από τους κτηνοτρόφους του νομού

Τους χρωστάνε χρήματα ακόμη και από τρία χρόνια πριν

Κατάληψη και παράσταση διαμαρτυρίας

από τους κτηνοτρόφους του νομού 

Πρ. Κτηνοτρόφων Αιτωλοακαρνανίας «Αν δεν πάρουμε τα χρήματά μας ως τις εκλογές όλοι οι κτηνοτρόφοι θα συγκεντρώσουμε τις ταυτότητές μας και θα τις παραδώσουμε στην αστυνομία για να μην ψηφίσουμε»

 

Χθες το πρωί στις 11.30 οι κτηνοτρόφοι της Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στο Μεσολόγγι και αργότερα παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας. Στην πρώην νομαρχία συνάντησαν την Αντιπεριφερειάρχη κα Χριστίνα Σταρακά στην οποία επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Ο λόγος της κινητοποίησης των Αιτωλοακαρνάνων κτηνοτρόφων σύμφωνα με τον πρόεδρό τους κ Τάκη Μολώνη είναι διότι στην πανελλαδική διαμαρτυρία που έγινε στην Αθήνα προ 25 περίπου ημερών έλαβαν εγγυήσεις από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου ότι θα εισπράξουν τα χρήματα που τους οφείλονται μέχρι το τέλος του 2014, κάτι που δεν έγινε.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ Μολώνη, οι κτηνοτρόφοι είναι απλήρωτοι για το 2013 και το 2014, ενώ κάποια χρήματα που εισέπραξαν ελάχιστοι κτηνοτρόφοι ανάγονται στο επίπεδο του χαρτζιλικιού. Επιπλέων οι κτηνοτρόφοι που ασχολούνται με την βιολογική γη ανέμεναν τα χρήματά τους και χωρίς καμία ενημέρωση εισέπραξαν αντί αυτών έναντι. Στην Αιτωλοακαρνανία οι κτηνοτρόφοι της βιολογικής γης είναι 1.100 άτομα, ενώ τα χρήματα που οφείλονται στα άτομα αυτά είναι για τα τρία τελευταία χρόνια.

«Αν δεν πάρουμε τα χρήματά μας ως τις εκλογές όλοι οι κτηνοτρόφοι θα συγκεντρώσουμε τις ταυτότητές μας και θα τις παραδώσουμε στην αστυνομία για να μην ψηφίσουμε» δήλωσε ο κ Μολώνης.

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr