ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ από φοιτητές του Τμήματος ΔΠΦΠ (ΦΩΤΟ)

Αγρίνιο: Κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ από φοιτητές του Τμήματος ΔΠΦΠ (ΦΩΤΟ)

Αγρίνιο: Κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ από φοιτητές του Τμήματος ΔΠΦΠ (ΦΩΤΟ)

Υπό κατάληψη τελούν εδώ και περίπου μία ώρα, τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Αγρίνιο, από φοιτητές του τμήματος ΔΠΦΠ. Οι κινητοποιήσεις των φοιτητών του συγκεκριμένου τμήματος βρίσκονται σε εξέλιξη από την προηγούμενη Πέμπτη, μετά τις πληροφορίες για κλείσιμο του τμήματος με αφορμή την επικείμενη αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη στην περιοχή. Μάλιστα οι φοιτητές έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Δημοκρατίας.

Οι φοιτητές καταγγέλλουν μεταξύ άλλων, την Πρυτανεία, υποστηρίζοντας πως προωθεί πρόταση για κλείσιμο του Τμήματος και την ίδρυση στη θέση του Σχολής Γεωπονικών Επιστημών.

Η νέα ανακοίνωση των φοιτητών του τμήματος:

Ενάντια στην υποβάθμιση της ζωής μας

Από την Πέμπτη 7/02/2019 το Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων με έδρα το Αγρίνιο τελεί υπό κατάληψη. Αφορμή για αυτήν μας την κίνηση, αποτελεί η πρόταση του Πανεπιστημίου Πατρών για κλείσιμο του Τμήματός μας και την ίδρυση στη θέση του μιας σχολής Γεωπονικών επιστημών. Η πρόταση αυτή καταστρέφει το Τμήμα μας, τις σπουδές μας και τη ζωή μας. Σε δύο εβδομάδες η κυβέρνηση θα λήξει το ζήτημα με την ψήφιση αντίστοιχης τροπολογίας στη Βουλή. ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ.

Δεν θυσιάζουμε την ζωή μας και το μέλλον μας για τα σχέδιά τους. ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ.

Παλεύουμε για:

* Τη μετονομασία του «Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων» σε «Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος»

* Κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων αντίστοιχων των σπουδών μας, διεκδικώντας αντάξιο πτυχίο για σταθερή και μόνιμη δουλειά με αξιοπρέπεια.

* Άρση των συγχωνεύσεων- καταργήσεων τμημάτων και σχολών – ακαδημαϊκή αναβάθμιση των υπαρχόντων τμημάτων.

* Πρόσληψη μελών ΔΕΠ με σκοπό την κάλυψη των αναγκών μας.

* Δημόσια – Δωρεάν φοιτητική μέριμνα για όλους.

Το πανεπιστήμιο οφείλει να επιμορφώνει και να δημιουργεί ολοκληρωμένους επιστήμονες που θα προσφέρουν στην κοινωνία, και όχι χειραγωγούμενους ανθρώπους που θα εργάζονται για ένα κομμάτι ψωμί.

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ, ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ τους!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΠΦΠ

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr