ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΚαταγγέλλουν τον αποκλεισμό τους από τον Κήπο των Ηρώων

Καταγγέλλουν τον αποκλεισμό τους από τον Κήπο των Ηρώων

Καταγγέλλουν τον αποκλεισμό τους από τον Κήπο των Ηρώων

«Ο απόηχος των εκδηλώσεων της Εξόδου είναι απόλυτα αρνητικός» σημειώνει ο επικεφαλής της παράταξης «Δήμος για τα παιδιά μας» Μιχάλης Μπιλάλης εκτιμώντας ότι ο Δήμαρχος Κ. Λύρος «έθεσε, εκτός συμμετοχής στον εορτασμό τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, απαξιώνοντας απροκάλυπτα, πλέον, τον θεσμό του κορυφαίου οργάνου διοίκησης του δήμου».

Ο ίδιος μάλιστα κάνει λόγο για περιφρονητική αντιμετώπιση που έτυχε, την Κυριακή των Βαΐων, όταν του απαγορεύτηκε η είσοδος στον Κήπο των Ηρώων!

«Μια απαγόρευση που αποδόθηκε από τους έχοντες την ευθύνη του ελέγχου, στο γεγονός ότι δεν περιλαμβανόμουν (ενώ είχα καλεστεί ως επικεφαλής από το γραφείο Δημάρχου), στη σχετική λίστα που είχε συντάξει ο δήμος, για τους συμμετέχοντες στην επιμνημόσυνη δέηση και στην Κατάθεση στεφάνου από την Α.Ε. Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δηλαδή, η δημοτική αρχή και ο κύριος Λύρος προσωπικά απέκλεισαν την παράταξη που εκπροσωπεί το 45% της τοπικής κοινωνίας από το Μνημόσυνο των Αθάνατων Προγόνων μας… Κάτι που έγινε και το βράδυ του Σαββάτου, όταν δεν απεστάλη πρόσκληση σε κανένα Δημοτικό Σύμβουλο της αντιπολίτευσης και αντίθετα το παρόν στην εκδήλωση για την Αναπαράσταση της Ανατίναξης του Δημογέροντα Χρήστου Καψάλη έδωσε σύσσωμη, η παράταξη του κυρίου δημάρχου και όχι μόνο…» αναφέρει ο Μ. Μπιλάλης.

Πάντως αντιδράσεις καταγράφονται και από άλλες πλευρές, όπως για παράδειγμα αυτή του τέως Δημάρχου Γιάννη Αναγνωστόπουλου, που σε δήλωσή του εκφράζει τη δυσαρέσκεια και τον αποτροπιασμό του για την μη πρόσκληση των τέως Δημάρχων της Ιεράς Πόλης στις γιορτές της Εξόδου.

Πάντως από την πλευρά του Δήμου Μεσολογγίου επισημαίνεται ότι  οι εκδηλώσεις και οι τελετές πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των αυστηρών μέτρων που έχουν ορίσει οι αρμόδιοι υγειονομικοί φορείς για την προστασία της δημόσιας υγείας. Συνέπεια αυτού, ήταν ο περιορισμένος αριθμός προσκεκλημένων και συμμετεχόντων.

Εφημερίδα Συνείδηση

Από όλες τις συναθροίσεις αυτή ενόχλησε;

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr