ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΚαταγγελίες μετά την επιχορήγηση της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Τ.Δ. Αιτωλίας από το Δήμο Μεσολογγίου

Καταγγελίες μετά την επιχορήγηση της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Τ.Δ. Αιτωλίας από το Δήμο Μεσολογγίου

Καταγγελίες μετά την επιχορήγηση της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Τ.Δ. Αιτωλίας από το Δήμο Μεσολογγίου

Μεροληπτική στάση, αναξιοκρατία και αδιαφανή διαχείριση, καταλογίζουν στο δήμαρχο Μεσολογγίου δύο δημοτικοί σύμβουλοι που έχουν και την ιδιότητα του αστυνομικού υπαλλήλου, με αφορμή τη χρηματοδότηση της  Τοπικής Διοίκησης Αιτωλίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών από το Δήμο. Οι κύριοι Χρήστος Τέγας και Μιχαήλ Μπιλάλης προσχωρούν μάλιστα στην εκτίμηση ότι, ουσιαστικά, ο κ. Λύρος εξαργυρώνει “προεκλογικά γραμμάτια” θεωρώντας ότι εκτίθεται ανεπανόρθωτα.

Διαβάστε το κείμενο που υπογράφουν οι δημοτικοί σύμβουλοι Μεσολογγίου και αστυνομικοί υπάλληλοι Χρήστος Τέγας και Μιχαήλ Μπιλάλης:

Κύριε Δήμαρχε Ι.Π. Μεσολογγίου

Με την διττή μας ιδιότητα αφενός ως δημοτικών συμβούλων του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου και αφετέρου ως Αστυνομικών Υπαλλήλων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας, σας επισημαίνουμε ότι ο τρόπος με τον οποίο διανέμετε το δημοτικό χρήμα δημιουργεί «τοίχο» αδιαφάνειας, αναξιοπιστίας και ουσιαστικά αποτελεί εξαργύρωση προεκλογικών γραμματίων τόσο δικών σας όσο και «προβεβλημένων» στελεχών της παράταξής σας .

Συγκεκριμένα, κατόπιν σχετικής εισηγήσεως του αρμοδίου Αντιδημάρχου Οικονομικών κου Αντωνίου Αλευρά, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ι.Π.Μεσολογγίου, ελήφθη κατά πλειοψηφία απόφαση για επιχορήγηση της Διεθνούς ‘Ένωσης Αστυνομικών Τοπικής Διοίκησης Αιτωλίας.

Στο συγκεκριμένο θέμα ψηφίσαμε παρόντες, όχι για λόγους στείρας μικροπολιτικής αντιπαράθεσης, αλλά για λόγους που άπτονται ευθέως των αρχών της διαφάνειας και της διανομής του δημοτικού χρήματος με τρόπο αμερόληπτο και ιεραρχημένο με βάση τις προσταγές της αξιοκρατίας αλλά και των δικών σας εκπεφρασμένων δημοσίων υποσχέσεων σας εδώ και ένα και πλέον έτος, οι οποίες μέχρι σήμερα δεν έχουν υλοποιηθεί και σας καθιστούν ανακόλουθο από κάθε άποψη.

Εκτός εάν κε Δήμαρχε διαθέτετε ασθενή ή επιλεκτική μνήμη και έχετε λησμονήσει την δημόσια υπόσχεσή σας για οικονομική ενίσχυση ποσού 1.000 ευρώ προς τους Αστυνομικούς της Διμοιρίας Υποστήριξης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας για αγορά εξοπλισμού της, η οποία μετέβη στον Έβρο για την αντιμετώπιση του γνωστού μεταναστατευτικού ζητήματος. Ακόμη αναμένεται η υλοποίηση της σχετικής σας δημόσιας δέσμευσης – υπόσχεσης.

Αντιθέτως επιδείξατε ιδιαίτερη σπουδή για επιχορήγηση της Διεθνούς ‘Ένωσης Αστυνομικών – Τοπικής Διοίκησης Αιτωλίας, διαθέτοντας σχετικό ποσό 1.500 ευρώ, χωρίς μάλιστα να αναγράφεται ποια θα είναι η σχετική δράση που «δικαιολογεί» την ανωτέρω επιχορήγηση.

Τυχαίο άραγε; Προφανώς όχι. Γνωρίζετε άραγε ότι η ‘Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλίας απαριθμεί περίπου 220 μέλη ενώαντίστοιχα η Τοπική Διοίκηση Διεθνούς ‘Ένωσης Αστυνομικών Αιτωλίας, απαριθμεί περίπου60μέλη; Προφανώς γνωρίζετε όμως ότι στη συγκεκριμένη Τοπική Διοίκηση Διεθνούς Ένωσης – Αστυνομικών Αιτωλίας πρόεδρος είναι το alterego του Αντιδημάρχου σας και αστυνομικού Υπαλλήλου κου Νικολάου Καραπάνου. Γνωρίζετε επίσης, διότι σας το καταστήσαμε γνωστό στο σχετικό δημοτικό συμβούλιο, ότι η εν λόγω οργάνωση την οποία επιχορηγήσατε δεν διαθέτει τον απαιτούμενο Αριθμό Φορολογικού Μητρώου από τη Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου.

Κατά συνέπεια, πέραν πάσης αμφιβολίας, η ενέργειά σας αυτή, είναι πρόδηλο ότι αντιβαίνει και αντιστρατεύεται τις αρχές της αμεροληψίας, της αξιοκρατίας, της διαφανούς διαχείρισης και δημιουργεί πλείστα εύλογα ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο διανέμετε το δημοτικό χρήμα και σας αφήνει εκτεθειμένο ανεπανόρθωτα.

Επίτιμη Δημότης Αγρινίου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας (εικόνες)

 

 

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr