ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΗ καταγγελία για τις συνεδριάσεις της Επιτροπής που πρέπει να απαντήσει το Πανεπιστήμιο

Η καταγγελία για τις συνεδριάσεις της Επιτροπής που πρέπει να απαντήσει το Πανεπιστήμιο

Η καταγγελία για τις συνεδριάσεις της Επιτροπής που πρέπει να απαντήσει το Πανεπιστήμιο

«Δεν ξέρω από ποια ακριβώς επιτροπή έχει βγει αυτό το σχέδιο» δηλώνει μέλος της Επιτροπής

«Επί της ουσίας δεν ξέρω αν έγινε ποτέ ουσιαστική συνεδρίαση… Είχαμε ένα πρώτο – αρχικό σχέδιο τον Οκτώβριο και από τότε καλεστήκαμε ξανά στην Επιτροπή προχθές». Αυτά κατήγγειλε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου ο πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων Προκόπιος Θεοδωρίδης, που ήταν μέλος της Επιτροπής του Πανεπιστημίου που κατάρτισε το σχέδιο αναδιάρθρωσης του Πανεπιστημίου και εξήγησε ότι αυτός ουσιαστικά ήταν και λόγος της παραίτησής του από την Επιτροπή. «Αυτό το Σχέδιο δεν ξέρω από ποια ακριβώς επιτροπή έχει βγει» είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Η καταγγελία του κ. Θεοδωρίδη είναι πολύ σοβαρή και θα πρέπει τα θεσμικά όργανα του Πανεπιστημίου Πατρών να τη διαψεύσουν και μάλιστα με στοιχεία, αν δεν θέλουν οι τοπικές κοινωνίες να δουν με ακόμη περισσότερη καχυποψία το συγκεκριμένο σχέδιο των προτεινόμενων συγχωνεύσεων και μεταφορών Τμημάτων.

Πέραν τούτου το Πανεπιστήμιο Πατρών θα πρέπει να εξηγήσει και για ποιο λόγο το προτεινόμενο σχέδιο δεν έλαβε υπ’όψιν του τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Τμημάτων. Την ώρα μάλιστα που το Πανεπιστήμιο, όπως και όλα τα ΑΕΙ της χώρας, διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι οι εκάστοτε κυβερνήσεις δεν λαμβάνουν υπ’όψιν τη γνώμη των Πανεπιστημίων, το Πανεπιστήμιο Πατρών εμφανίζεται στα εσωτερικά θέματα να μην εφαρμόζει αυτό που ζητά από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Η πρόταση του Πανεπιστημίου «σκοτώνει» το Τμήμα μας είπε ο Τμήματος ΔΕΑΠΤ Πρ. Θεοδωρίδης και πρόσθεσε ότι το Τμήμα που δεν ψήφισε υπέρ της μεταφοράς του στην Πάτρα, πράγμα που είναι η μια εναλλακτική που δίνει το σχέδιο στο Τμήμα. Ενώ η δεύτερη εναλλακτική, που είναι η συνένωσή του με το μη ομοειδές Τμήμα της Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το γεγονός ότι το Τμήμα ΔΕΑΠΤ έχει λάβει πιστοποίηση μόλις το 2019, προσφέρει 15 χρόνια μεταπτυχιακό και θα έχει ως αποτέλεσμα η πλειοψηφία των μελών ΔΕΠ, που έχουν επιστημονικό αντικείμενο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων να φύγει για την Πάτρα και τα λοιπά Τμήματα της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Eφημερίδα Συνείδηση

Γιώργος Βαρεμένος: «Επαγρύπνηση και όχι εμβολιαστικός τουρισμός»

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr