ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΚατάφεραν στο Μεσολόγγι να αντιπαρατεθούν και για τους Βαλτινούς αγωνιστές του ‘21

Κατάφεραν στο Μεσολόγγι να αντιπαρατεθούν και για τους Βαλτινούς αγωνιστές του ‘21

Κατάφεραν στο Μεσολόγγι να αντιπαρατεθούν και για τους Βαλτινούς αγωνιστές του ‘21

Κατάφεραν στο Μεσολόγγι να αντιπαρατεθούν και για τους Βαλτινούς αγωνιστές του ‘21

Μνημείο για τους Βαλτινούς αγωνιστές  στον Κήπο των Ηρώων προτάθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσολογγίου. Η πρόταση βρίσκει σύμφωνους άπαντες.

Ωστόσο τα ερωτήματα που κατατέθηκαν από μερίδα της αντιπολίτευσης για το αν τηρούνται οι προδιαγραφές και το αν υπάρχει έγκριση από την Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων προκάλεσαν αντιπαράθεση μεταξύ δημοτικής αρχής και αντιπολίτευσης.

Με τις δύο πλευρές να ανταλλάσσουν κατηγορίες περί μικροπολιτικής.

Ενώ κάποιοι μάλιστα στάθηκαν και στο μνημείο της Δικαιοσύνης που τοποθετήθηκε πρόσφατα στον Κήπο των Ηρώων, κάνοντας λόγο επίσης για μικροπολιτική.

Μάλιστα η παράταξη «Δήμος για τα Παιδιά μας» με ανακοίνωσή της έρχεται να διευκρινίσει ότι ζητά την εφαρμογή της νομοθεσίας σε κάθε περίπτωση.

Στην ανακοίνωσή της σημειώνει :

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλοι συμφωνούμε  σε μια τέτοια πρόταση.

Θα πρέπει ωστόσο σε κάθε τέτοια περίπτωση να υπάρχει η έγκριση από την υπηρεσία Νεωτέρων μνημείων καθώς πρέπει να τηρούνται όλες εκείνες οι προδιαγραφές που πρέπει για το συγκεκριμένο ιερό χώρο.

Κάτι τέτοιο όχι απλά δεν υπήρχε αλλά η υπηρεσία ζητούσε μελέτες και τεχνική περιγραφή για τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν από το Δήμο.

Η Δημοτική αρχή προσπάθησε να μας πείσει ότι όλα είχαν καλώς χωρίς αυτό να επιβεβαιώνεται από τα αντίστοιχα έγγραφα.

Προς τι αυτή η βιασύνη κε Δήμαρχε;

Σας ζητήσαμε να αναβάλετε το θέμα και να το επαναφέρετε με όλες τις εγκρίσεις καταθέτοντας και την πρότασή μας για επιτροπή εμπειρογνωμόνων για το θέμα η οποία θα τεκμηριώνει ιστορικά και θα εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο για κάθε τέτοια περίπτωση.

Επίσης ζητήσαμε στη διαδικασία αυτή να εμπλέκεται και το Πνευματικό Κέντρο ως αρμόδιος φορέας πολιτισμού του Δήμου. Και η απάντησή σας ήταν ότι κάνουμε μικροπολιτική.

κε Δήμαρχε σας το λέμε καθαρά και δυνατά, στο κήπο των Ηρώων δε χωρά μικροπολιτική.

Θα στηρίξουμε κάθε απόφαση η οποία θα έχει τις κατάλληλες μελέτες εγκεκριμένες από τις αρμόδιες υπηρεσίες και την κατάλληλη ιστορική τεκμηρίωση από ανθρώπους που γνωρίζουν και διδάσκουν την ιστορία.

Τα προσωπικά μας θέλω δε μπορεί να συνθλίβουν τη νομιμότητα και τις διαδικασίες γιατί κινδυνεύουμε να βυθιστούμε ακόμα περισσότερο στη δίνη των μικροσυμφερόντων, της μικροπολιτικής και των επικοινωνιακών τεχνασμάτων που συστηματικά προωθείτε για να κρύψετε τη γύμνια της Δημοτικής σας Αρχής».

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Το μεγαλύτερο επίτευγμα του Β. Σπυρόπουλου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr