ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοO Χάρης Καστανίδης από το Αγρίνιο: “Η παράταξη πρέπει να σηκώσει ξανά στους ώμους της ευθύνες που άλλων ώμοι δεν μπορούν” (φωτο & video)

O Χάρης Καστανίδης από το Αγρίνιο: “Η παράταξη πρέπει να σηκώσει ξανά στους ώμους της ευθύνες που άλλων ώμοι δεν μπορούν” (φωτο & video)

O Χάρης Καστανίδης από το Αγρίνιο: “Η παράταξη πρέπει να σηκώσει ξανά στους ώμους της ευθύνες που άλλων ώμοι δεν μπορούν” (φωτο & video)

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Χάρης Καστανίδης από το Αγρίνιο αναφέρθηκε στους στόχους του για την επόμενη μέρα του κόμματος, την επαναφορά του ΠΑΣΟΚ, αλλά και την ανάγκη η παράταξη να είναι έτοιμη γρήγορα. 

Μετά την επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου και του Ανδρέα Λοβέρδου στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία, σήμερα επισκέφτηκε το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο ο έτερος υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ Χάρης Καστανίδης.

Η πολιτική συγκέντρωση ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή για την Φώφη Γεννηματά

Ο κ. Καστανίδης αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα του κόμματος, την επαναφορά της παράταξης. Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε στο πλαίσιο της ομιλίας του στο ότι η επιστροφή της παράταξης θα πρέπει απαραιτήτως να συνδυαστεί με ιδέες, αξίες και προτάσεις με την παράλληλη δημιουργία ισχυρής και ευδιάκριτης «ταυτότητας».

Ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και υποψήφιος Πρόεδρος του κόμματος Χάρης Καστανίδης και από το Αγρίνιο, από την αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, ξεκαθάρισε πως απαιτούνται προτάσεις στα θέματα της οικονομίας, της υγείας, της παιδείας.

Ειδικότερα ο κ. Καστανίδης δήλωσε:

Δεν θα ανεχτούμε η παράταξη που άλλαξε την μοίρα της χώρας και την ζωή των Ελλήνων να ζει ανάμεσα στην ανάμνηση ενός λαμπρού παρελθόντος και στην καχεξία ενός παρόντος που δεν έχει προσδοκίες. Πρέπει πρώτα για λόγους αγάπης να βοηθήσουμε την παράταξη να γίνει μεγαλύτερα, αλλά και για λόγους αγάπης προς την χώρα και το εθνικό συμφέρων να ετοιμάσουμε την παράταξη να πάρει μεγάλες πολιτικές αποφάσεις και πρωτοβουλίες και να σηκώσει ξανά στους ώμους της ευθύνες που άλλων ώμοι δεν μπορούν.

Για το καλό της Ελλάδας και του ελληνικού λαού πρέπει να είμαστε πολύ γρήγορα έτοιμοι. Στο τέλος του 2022 αρχές 2023 είναι πιθανό να αντιμετωπίσουμε σοβαρότατες οικονομικές εξελίξεις που υπό ορισμένες προϋποθέσεις μπορεί να θέσουν την χώρα ξανά σε τροχιά χρεοκοπίας με την κυβέρνηση της ΝΔ.

Είναι από τα θέματα που δεν συζητιούνται στα συστημικά ΜΜΕ και δεν εγγίζει ο δημόσιος διάλογος και ξαφνικά ο ελληνικό λαός μπορεί να βρεθεί και πάλι μπροστά σε νέο αδιέξοδο. Όταν ξεκίνησε η πανδημία το Συμβούλιο Κορυφής της Ε.Ε. αποφάσισε ότι τα κράτη θα πρέπει να ξοδέψουν περισσότερα απ ότι αντέχει ο προϋπολογισμός τους για να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας.

Οι συνθήκες αυτές δημιουργούσαν σοβαρά ρήγματα στην οικονομία, όλοι θυμόμαστε τις κλειστές αγορές κλπ. Είχαν την ευκαιρία τα κράτη μέλη να ξοδέψουν παραπάνω για να σώσουν την οικονομία τους. Έτσι όλες οι χώρες άρχισαν να δανείζονται από την αγορά φθηνό χρήμα, όπως και η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όχι γιατί η κυβέρνηση ήταν αξιόπιστη όπως πανηγύριζαν, αλλά γιατί πίσω από την Ελλάδα υπήρχε η εγγύηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όπως και σε όλες τις άλλες χώρες.

Υπό αυτές τις συνθήκες άρχισε να δανείζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη και μάλιστα με γοργούς ρυθμούς, αλλά με μια ουσιώδη διαφορά από τις υπόλοιπες χώρες. Οι άλλοι ευρωπαίοι τα διοχέτευαν στην οικονομία και τα χρήματα πήγαιναν σε οργανωμένα σχέδια στήριξης της οικονομίας τους, κάτι που δεν γινόταν στην Ελλάδα, διότι πήγαιναν σε πελάτες».

Πέραν αυτών όμως ο κ. Καστανίδης έστειλε και το δικό του μήνυμα για τις εκλογές, το οποίο έχει ως εξής: «απευθύνω μήνυμα σε όλους τους Έλληνες πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου γιατί το ενδιαφέρων τους θα υποδηλώσει την ισχυρή ανάγκη να επιστρέψει το κόμμα ως ισχυρή πολιτική δύναμη στα δημόσια δρώμενα και θα κάνει κάθε τι καλό για να ωφεληθεί η χώρα».

Στο πλαίσιο των εκλογών για την ανάδειξη του αρχηγού του ΚΙΝΑΛ οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να γνωρίζουν πως εφόσον δεν αναδειχθεί πρόεδρος κατά την εκλογική διαδικασία της 5ης Δεκεμβρίου 2021, θα επαναληφθεί η διαδικασία σε δεύτερο γύρο μεταξύ των δύο πρώτων την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021, κατά την οποία δικαίωμα ψήφου θα έχουν μόνο όσοι θα έχουν ήδη ψηφίσει στον πρώτο γύρο των εκλογών (5/12/2021), με βάση το σχετικό μητρώο ψηφισάντων που θα διαμορφωθεί με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου.

Για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος στον δεύτερο γύρο, οι ψηφοφόροι θα μπορούν να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της Ελλάδας ή του εξωτερικού διευκολύνονται, ίδιο ή διαφορετικό από αυτό που ψήφισαν στον πρώτο γύρο.

Προκειμένου να καλυφθούν οι δαπάνες οργάνωσης και υλοποίησης της εκλογικής διαδικασίας, οι συμμετέχοντες θα καταβάλουν υποχρεωτικά το ποσό των 3€ μόνο κατά τον πρώτο γύρο των εκλογών, την Κυριακή 5/12/2021.

Αιτωλοακαρνανία: Που θα πραγματοποιηθούν αύριο δωρεάν rapid test

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr