ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα ΝεαΚασσελάκης: Oι λύσεις στα θέματα της παιδείας δεν είναι o αυταρχισμός

Κασσελάκης: Oι λύσεις στα θέματα της παιδείας δεν είναι o αυταρχισμός

Κασσελάκης: Oι λύσεις στα θέματα της παιδείας δεν είναι o αυταρχισμός

Την έντονη αντίδραση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε η έφοδος των ΜΑΤ στο ΑΠΘ.

Όπως δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης: «Να είναι κατανοητό προς όλες τις κατευθύνσεις ότι οι λύσεις στα θέματα της παιδείας δεν είναι αυταρχισμός, ποτέ δεν ήταν, ποτέ δεν θα είναι και επίσης πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι οι φοιτητές δεν είναι ληστές, οι φοιτητές δεν είναι ληστές και τέτοια ρητορική δεν βοηθάει κανέναν».

Μιλώντας στην Π.Γ. ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παρουσίασε τους τέσσερις άξονες του εθνικού σχεδίου για το ελληνικό όνειρο.

Συγκεκριμένα:

-Ανασυγκρότηση του κράτους, ώστε αυτό να καταστεί αποδοτικό και λειτουργικό.

-Ευημερία και πρόοδο για όλους

-Μια κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης και πολιτιστικής δημιουργίας

-Πατριωτική και υπερήφανη Εξωτερική Πολιτική.

Ο Κ. Κασσελάκης σύμφωνα με πηγές του κόμματος σημείωσε ότι «η κοινωνία περιμένει πολλά από εμάς, τονίζοντας ότι «η ακρίβεια και η κερδοσκοπία είναι το νούμερο ένα πρόβλημα της κοινωνίας.»

Όπως είπε: «Την ίδια στιγμή, φοβάται και τον αγροτικό κόσμο. Και προσπαθεί να κοροϊδέψει τους αγρότες. Ακόμα και τους αγρότες της Θεσσαλίας. Τώρα θυμήθηκε ότι η αναστολή διακοπών του ηλεκτρικού ρεύματος σε πλημμυροπαθείς αγρότες δεν έχει ακόμα ψηφιστεί από τη βουλή».

Για φανταστικές ιστορίες έκανε λόγο ο Παύλος Πολάκης όταν κλήθηκε να σχολιάσει δημοσιεύματα για λεκτική αντιπαράθεση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, που φέρεται να του είπε: Παύλο, αν δεν σου αρέσει, φύγε», όταν ο συντονιστής Τομεαρχών εμφανίστηκε να διαφωνεί με τα ποσά που ξοδεύονται για τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Ο κ. Πολάκης δήλωσε: «Γιατί πρέπει να απολογούμαι για οποιαδήποτε ιστορία επιστημονικής φαντασίας βγάζει οποιοσδήποτε συνάδελφος που διεκδικεί το όσκαρ ηλιθιότητας μπορείτε να μου το εξηγήσετε αυτό; Με βάση την ενημέρωση του κύριου Δένδια ακόμα δεν ξέρουμε πόσο θα πάρουμε, τι κόστος θα έχουν, την οπλισμό θα έχουν, με τι θα τα πάρουμε και εδώ κάποιοι το παίρνουν στρατηλάτες. Θα ξεχάσουμε τι είχε γίνει στο παρελθόν με τα εξοπλιστικά»;

Σύμφωνα με πληροφορίες στην Π.Γ. ο Διονύσης Τεμπονέρας εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του, για την δημοσκοπική εικόνα του κόμματος, για την απουσία των δυνάμεων του κόμματος από τις κινηματικές πρωτοβουλίες που είναι σε εξέλιξη, αλλά και για την πορεία του προσυνεδριακού διαλόγου: «Είναι ζωτικής σημασίας ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να είναι τουλάχιστον δεύτερος στις προσεχείς ευρωπαϊκές εκλογές.

Στόχος αντικειμενικός είναι η διατήρηση της κυβερνητικής προοπτικής, έστω και από την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιάννης Ραγκούσης τόνισε ότι, «είναι απολύτως συνετή και υπεύθυνη η αρχική τοποθέτησή μας στα αμυντικά θέματα (F35).Πρέπει , είπε να υπάρξει αυστηρή κοστολόγηση εξαγγελιών μας και χαρακτήρισε λάθος η καταψήφιση του ΝΣ για την επιστολική ψήφο».

Το Σαββατοκύριακο στην Κοζάνη θα πραγματοποιηθεί το πρώτο περιφερειακό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ