ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΚάρολος Κουν: Έκλεψαν την προτομή του, έργο του Χρήστου Καπράλου, από το Θέατρο Τέχνης

Κάρολος Κουν: Έκλεψαν την προτομή του, έργο του Χρήστου Καπράλου, από το Θέατρο Τέχνης

Κάρολος Κουν: Έκλεψαν την προτομή του, έργο του Χρήστου Καπράλου, από το Θέατρο Τέχνης

Την προτομή του Καρόλου Κουν από το Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης στην οδό Πεσμαζόγλου 5, μέσα στη Στοά του βιβλίου έκλαψαν άγνωστοι χθες νωρίς το πρωί.

Η προτομή, που δέσποζε στον χώρο δίπλα στο ταμείο, θεωρείται ότι έχει ιστορική αξία, ενώ φιλοτεχνήθηκε από τον Χρήστο Καπράλο, έναν από τους πιο σπουδαίους Έλληνες γλύπτες του 20ού αιώνα (είχε γεννηθεί στο Παναιτώλιο Αγρινίου το 1909). Ο Κάρολος Κουν αποτυπώνεται στην προτομή σε ώριμη ηλικία. Το κεφάλι του είχε ελαφρά κλίση και στα χείλη του σχηματιζόταν ένα μειδίαμα.

Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Θεάτρου Τέχνης Μαριάννα Κάλμπαρη δήλωσε στο Mega ότι δεν υπήρξε διάρρηξη. Η πόρτα κλείνει το βράδυ και υπάρχει φύλακας, ωστόσο δεν υπάρχει κάμερα. Οι αρμόδιοι αναζητούν υλικό από κάμερες της τράπεζας που βρίσκεται απέναντι από την είσοδο της Στοάς.

Τα τελευταία τρία χρόνια, η στοά του βιβλίου δεν υπάρχει λόγω εργασιών, οι οποίες έχουν καθυστερήσει αρκετά, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με την κυρία Κάλμπαρη, να υπάρχει πρόβλημα εγκληματικότητας.

Σε κάθε περίπτωση, εφόσον δεν βρεθεί, πρόθεση των υπευθύνων του θεάτρου είναι η αντικατάσταση της προτομής, όπως αμαφέρει το protothema.gr.

Παλαιότερη φωτογραφία που δείχνει την προτομή του Καρόλου Κουν πριν κλαπεί

 

«Φαινόταν υπόδειγμα μητέρας», κατέθεσε ο Δασκαλάκης για την Πισπιρίγκου – Παραδέχτηκε ότι την χαστούκισε

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ