Καρναβάλι: Πρωταθλητές κεφιού από του Ρέντη ως την Πάτρα και από το Ρέθυμνο ως την Ξάνθη

Στα ύψη το κέφι σε κάθε γωνιά της χώρας καθώς μικροί και μεγάλοι γιόρτασαν την Κυριακή της Αποκριάς με καρναβαλικές παρελάσεις σε ξέφρενο ρυθμό. Μια λαοθάλασσα…

6158038

Στα ύψη το κέφι σε κάθε γωνιά της χώρας καθώς μικροί και μεγάλοι γιόρτασαν την Κυριακή της Αποκριάς με καρναβαλικές παρελάσεις σε ξέφρενο ρυθμό. Μια λαοθάλασσα 60 χιλιάδων ατόμων συμμετείχε στο πατρινό καρναβάλι που κυριολεκτικά βούλιαξε από κόσμο. Στη Βόρεια Ελλάδα, η Ξάνθη κράτησε τα σκήπτρα του καρναβαλιού.10.000 καρναβαλιστές, με 23 περίτεχνα άρματα, φτιαγμένα με έμπνευση, μεράκι και χιούμορ, διασκέδασαν τον κόσμο που επέλεξε το Ρέθυμνο για το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς. Αλλά και οι δημότες του Ρέντη ξεχώρισαν για το κέφι και τη ζωντάνια τους. Στον κεντρικό δρόμο παρήλασαν όλο το ζωικό βασίλειο, η Κοκκινοσκουφίτσα και οι υπερφυσικοί μπέμπηδες. Μοντέλα Βίκινγκς, Άραβες διαβολάκια μέχρι και σφουγγαρίστρες έκαναν αισθητή την παρουσία τους στα Γιάννενα, όπου αυξήθηκαν αισθητά και οι χορεύτριες της σάμπα.

Πατρινό Καρναβάλι: 43 συλλήψεις

Ο Βασιλιάς Καρνάβαλος, το Άρμα με τη Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού, το αληθινό άρμα με τα 30.000 γαρύφαλλα, το άρμα που ήταν εμπνευσμένο από τον παλιό βωβό κινηματογράφο, οι χορευτές του τσίρκου, ο Τζον Λένον με τα παιδιά των λουλουδιών και της ειρήνης, τα άρματα των λιλιπούτειων καρναβαλιστών, ήταν στο προσκήνιο.

Περιστατικά μέθης και μικροτραυματισμών που σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό ανήλθαν στα 250, συνόδευσαν το πατρινό καρναβάλι.
Στο υπαίθριο ιατρείο που έχει στήσει ο Ερυθρός Σταυρός στην πλατεία Γεωργίου, κλήθηκε να αντιμετωπίσει περιστατικά κυρίως μέθης και μικροτραυματισμών από γυαλιά.

Παράλληλα η αστυνομία πραγματοποίησε:

  • 1052 ελέγχους
  • 124 προσαγωγές
  • 43 συλλήψεις (30 για κατοχή ναρκωτικών, 6 για υπαίθριο εμπόριο χωρίς άδεια, 5 για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και βεγγαλικών, 1 για κλοπή, 1 για απουσία χωρίς άδεια οδήγησης)

Πηγή: ertnews.gr