ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΚαρμανιόλα ο δρόμος της Αιτωλοακαρνανίας

Καρμανιόλα ο δρόμος της Αιτωλοακαρνανίας

Οι επαγγελματίες οδηγοί ζητάνε άμεσες παρεμβάσεις για τους ελληνικούς δρόμους-καρμανιόλες και προσοχή από τους υπόλοιπους οδηγούς.

Καρμανιόλα ο δρόμος της Αιτωλοακαρνανίας

Η Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Φορτηγών Ελλάδας κατέθεσε στοιχεία στο Υπουργείο Υποδομών και Ανάπτυξης που χαρακτηρίζουν ολόκληρη την διαδρομή από το Αντίρριο μέχρι και τα Γιάννενα καρμανιόλα. Τι αναφέρουν για το οδικό δίκτυο της Αιτωλοακαρνανίας.

Άλλη μια κραυγή αγωνίας εκπέμπεται από τους πλέον ειδικούς, την Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Φορτηγών Ελλάδας (Ο.Φ.Α.Ε), για την μεγάλη επικινδυνότητα του ελληνικού οδικού δικτύου και του οδικού δικτύου της Αιτωλοακαρνανίας που εκτίνεται από το Αντίρριο μέχρι και την Συκούλα, το τελευταίο χωριό του νομού, πριν την Άρτα.

Βάση επίσημων στοιχείων που κατέγραψε από τον Φεβρουάριο η ίδια η Ο.Φ.Α.Ε και απέστειλε στο Υπουργείο Υποδομών και Ανάπτυξης, άμεσα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις με σκοπό την βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης στους ελληνικούς δρόμους καρμανιόλες.

Για τον δρόμο Αντιρρίου Ιωαννίνων, συνεπώς και το κομμάτι της Αιτωλοακαρνανίας, μέχρι την Συκούλα, οι επισημάνσεις που γίνονται αφορούν την έλλειψη ολοκληρωμένων κόμβων, την απουσία σωστού φωτισμού και κατάλληλης οδοσήμανσης, την φθαρμένη άσφαλτο με τις πολλές λακκούβες, την στενότητα του δρόμου και την ελεύθερη πρόσβαση αγροτικών οχημάτων και μηχανημάτων. Παράλληλα και ενώ δεν έφταναν όλα αυτά που θυμίζουν άλλες δεκαετίες, επισημαίνουν ότι στο εν λόγω οδικό δίκτυο παρατηρείται επικίνδυνη εναλλαγή τμημάτων κλειστού αυτοκινητόδρομου και εθνικής οδού.

Η καταγραφή των επικίνδυνων σημείων αποσκοπεί πρώτα στην άμεση παρέμβαση για την βελτίωσή τους και δευτερευόντως στην υπενθύμιση των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων και συγκρούσεων, αλλά και στο να επισημανθούν τα λεγόμενα σημεία καρμανιόλες ενώ ταυτόχρονα να επιτείνουν την προσοχή τους οι οδηγοί, αφού σε αρκετά τέτοια σημεία γίνονται έργα, όπως τα έργα της Ιόνιας Οδού στην Αιτωλοακαρνανία.

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr