ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΚαρέκλες, τελάρα, διαφημιστικές σημαίες… – Όλα για μια θέση στάθμευσης

Καρέκλες, τελάρα, διαφημιστικές σημαίες… – Όλα για μια θέση στάθμευσης

Καρέκλες, τελάρα, διαφημιστικές σημαίες… – Όλα για μια θέση στάθμευσης

Καρέκλες, τελάρα, τενεκέδες, διαφημιστικές σημαίες και ό,τι άλλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την «κράτηση» θέσης στάθμευσης μπροστά από μαγαζιά κυρίως και όχι μόνο,  παρατηρούνται σε όλες σχεδόν τις ελληνικές πόλεις, όπως και στο Αγρίνιο. 

Η ενέργεια αυτή όμως είναι παράνομη και το πρόστιμο μπορεί να φτάσει και τα 200 ευρώ. Κι αυτό, διότι, σε όποιον καταλαμβάνει τμήμα οδοστρώματος προσωρινώς ή διαρκώς με εγκαταστάσεις ή εμπόδια χωρίς άδεια, εμποδίζοντας την κυκλοφορία ή περιορίζοντας την ορατότητα των λοιπών χρηστών της οδού ή παρεμποδίζοντας την στάση στάθμευση επιβάλλεται πρόστιμο 200 ευρώ.

Στο Αγρίνιο και κυρίως στο κέντρο της πόλης, όπως επίσης και σε κεφαλοχώρια της περιοχής συχνά παρατηρείται η παράβαση αυτή κυρίως με την χρήση διαφημιστικών σημαιών, κώνων, τελάρων ακόμη και καρεκλών!

«Η κατάληψη κοινόχρηστου χώρου ή η παρακώληση απαγορεύεται. Υπάρχει ειδική άδεια η οποία χορηγείται για σχετικούς λόγους από την Τροχαία και τη Δημοτική Αστυνομία. Οι περισσότεροι όμως εδώ στο Αγρίνιο δεν έχουν καμία απολύτως άδεια, συνεπώς είναι γεγονός ότι υπάρχει αυθαίρετη κατάληψη κοινόχρηστου χώρου με ό,τι αυτό συνεπάγεται» αναφέρει στη «Σ» μιλώντας για το θέμα η Διευθύντρια της Δημοτικής Αστυνομίας Αγρινίου Αντωνία Σκιαδά.

Και προσθέτει : «Σαν υπηρεσία βεβαιώνουμε παραβάσεις κυρίως μετά από καταγγελίες λόγω της έλλειψης προσωπικού που υπάρχει. Είμαστε μόλις δύο άτομα το πρωί και δύο το απόγευμα. Στις παραβάσεις που έχουμε βεβαιώσει έχουμε διαπιστώσει πως χρησιμοποιούν κώνους, διαφημιστικές σημαίες, καφάσια κλπ. Το πρόστιμο πλέον από τα 400 ευρώ έχει πέσει στα 200 ευρώ. Ως υπηρεσία, πέραν των καταγγελιών, καταγράφουμε όσες παραβάσεις εντοπίζουμε μόνοι μας και κάνουμε αυτόματα συστάσεις στον παραβάτη, ώστε να συμμορφωθεί άμεσα ή άμεσα να του επιβληθεί πρόστιμο. Μέσα σε 1 τρίμηνο μπορεί να βεβαιωθούν 6 πρόστιμα 200 ευρώ, αλλά δουλεύουμε πολύ με τις συστάσεις και με την επαλήθευση του αν συμμορφώθηκαν οι παραβάτες στη σύσταση μας. Η οικειότητα με το χώρο γύρω από το σπίτι τους ή το μαγαζί τους στα χωριά είναι μεγαλύτερη και γι’ αυτό το φαινόμενο της κατάληψης κοινόχρηστου χώρου είναι σε μεγαλύτερο ίσως εύρος» τόνισε η Διευθύντρια της Δημοτικής Αστυνομίας Αγρινίου Αντωνία Σκιαδά, η οποία συμπλήρωσε: «Στα χωριά βάζουν ακόμη και εμπορεύματα που θέλουν να πουλήσουν στο δρόμο, διότι έχουν άλλη οικειότητα μεταξύ τους και με τον χώρο γύρω από το σπίτι τους και κυρίως την επιχείρησή τους. Έχουμε βεβαιώσει παραβάσεις σε αρκετά χωριά της Μακρυνείας και της Δ.Ε. Θεστιέων, δηλαδή κυρίως για τα κεφαλοχώρια, στα οποία συχνά εντοπίζουμε ακόμη και εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα σε δημόσιους χώρους».

Κων/νος Χονδρός – Εφημερίδα Συνείδηση

Αγρίνιο – Παρέλαση (Φωτογραφίες – Μέρος 3ο)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr