ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΓιώργος Καραμητσόπουλος: Μακριά οι εργολάβοι από τα Δημόσια Νοσοκομεία

Γιώργος Καραμητσόπουλος: Μακριά οι εργολάβοι από τα Δημόσια Νοσοκομεία

Γιώργος Καραμητσόπουλος: Μακριά οι εργολάβοι από τα Δημόσια Νοσοκομεία

Μακριά οι εργολάβοι από τα Δημόσια Νοσοκομεία αναφέρει ο Γιώργος Καραμητσόπουλος σχετικά με το θέμα των συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα και την φύλαξη

Πιο αναλυτικά:

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 23 Αυγούστου, ανάμεσα σε άλλα σημαντικά θέματα που αφορούν το Νοσοκομείο Αγρινίου, θίξαμε και το ζήτημα των 54 συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα και την φύλαξη του Νοσοκομείου οι οποίοι οδηγούνται στην απόλυση.

Οι συμβάσεις τους λήγουν στις 30 Σεπτεμβρίου 2023 και η απόφαση της κυβέρνησης είναι να μην ανανεωθούν αλλά να δοθεί η καθαριότητα και φύλαξη σε ιδιώτες εργολάβους.

Για αυτό και η διοίκηση του Νοσοκομείου έχει προχωρήσει ήδη σε ενέργειες για τη διενέργεια διαγωνισμού.

Η κυβέρνηση προχωρά σε αυτή την απόφαση παραβλέποντας τις τεράστιες υπηρεσίες που έχουν προσφέρει οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στη καθαριότητα και τη φύλαξη για την ομαλή λειτουργία των Νοσοκομείων ιδιαιτέρως κατά την περίοδο της πανδημίας με μεγάλους κινδύνους για τη ζωή τους.

Επιπλέον προχωρά σε μια απόφαση που είναι ζημιογόνα για το δημόσιο καθώς το κόστος των εργολάβων είναι μεγαλύτερο από την δαπάνη για τις συμβάσεις των εργαζομένων.

Ως ανεξάρτητη δημοτική παράταξη είμαστε αντίθετοι με αυτή την απόφαση και στεκόμαστε δίπλα στους εργαζομένους στηρίζοντας τον αγώνα τους.

Απαιτούμε να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος στην καθαριότητα και τη φύλαξη και να παραμείνουν όλοι στις θέσεις τους.

Να προχωρήσει άμεσα η διοίκηση του Νοσοκομείου Αγρινίου στην ακύρωση του διαγωνισμού ανάθεσης των υπηρεσιών σε εργολάβους που οδηγεί στην απόλυση 54 εργαζόμενους και τις οικογένειες τους στην απόγνωση.

Οι επικουρικές υπηρεσίες καθαριότητας και φύλαξης πρέπει να παραμείνουν δημόσιες.

Για τη Συμμαχία Πολιτών

Γιώργος Δ. Καραμητσόπουλος

Το κουδούνι χτύπησε ξανά για τους αποφοίτους του 1ου Γενικού Λυκείου Αγρινίου 40 χρόνια μετά

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ