Β. Καραμάνης: "Την ψυχή τους έπρεπε να ξεπλύνουν με το λάστιχο, όχι τη γυναίκα..." λέει για το περιστατικό του Ωρωπού

Ο Αγρινιώτης διασώστης του ΕΚΑΒ Βασίλης Καραμάνης  με ανάρτησή του και τονίζει με νόημα ότι τα ασθενοφόρα τα απολυμαίνουν οι ατελείωτες προσευχές των ασθενών.

karamanis

Η απάνθρωπη πράξη που είδε το φως της δημοσιότητας με το πλήρωμα ιδιωτικού ασθενοφόρου που συνεργάζεται με το Δήμο Ωρωπού να πλένει με λάστιχο ηλικιωμένη γυναίκα σε πυλωτή πολυκατοικίας εξόργισε την κοινή γνώμη.

Προκάλεσε όμως και την αντίδραση επαγγελματιών του χώρου της Υγείας. Ο Αγρινιώτης διασώστης του ΕΚΑΒ Βασίλης Καραμάνης  με ανάρτησή του κατακεραυνώνει τους "συναδέλφους" του και τονίζει με νόημα ότι τα ασθενοφόρα τα απολυμαίνουν οι ατελείωτες προσευχές και τα αστείρευτα δάκρυα που κυλούν εκεί μέσα από τους ασθενείς και κάποιες φορές από τους διασώστες τους.

Τι αναφέρει στην ανάρτηση του ο διασωστης του ΕΚΑΒ:

"Δεν ξέρω που εδρεύει η σχολή που τα μάθατε αυτά "κύριοι". Σίγουρα όμως ΑΝ είστε απόφοιτοι σχολής είστε η ντροπή της. Δεν είστε διασώστες "κύριοι", δεν είστε υγειονομικοί, δεν είστε καν άνθρωποι. Οι ασθενείς δεν είναι εργασία προς διεκπεραίωση "κύριοι". Τα ασθενοφόρα δεν είναι αυτοκίνητα για μαγκιές στην άσφαλτο. Τα ασθενοφόρα "κύριοι" , είναι "ναοί" σε μόνιμη ανοιχτή επικοινωνία με τον Θεό που πιστεύει ο καθένας. Τα ασθενοφόρα δεν τα λερώνει κανένας λεκές, τα απολυμαίνουν οι ατελείωτες προσευχές και τα αστείρευτα δάκρυα που κυλούν εκεί μέσα από τους ασθενείς και "κάποιες" φορές από τους διασώστες τους. Δεν ήταν βρώμικη η ασθενής "κύριοι", την ψυχή σας έπρεπε να ξεπλύνετε με το λάστιχο... Συγγνώμη για την απανθρωπιά Κυρία μου... Συγγνώμη που διεισδύουν, στο λειτούργημα αυτό, άνθρωποι χωρίς πτυχία, χωρίς εκπαίδευση, χωρίς συναίσθημα, χωρίς ψυχή και φιλότιμο. Συγγνώμη που το νομικό πλαίσιο επιτρέπει να "καβαλάνε" ασθενοφόρα (ιδιωτικού ή δημοσίου φορέα) άνθρωποι που απλώς διαθέτουν δίπλωμα οδήγησης. Συγγνώμη ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ..."

Ο Βασίλης Καραμάνης μίλησε για το περιστατικό το πρωί της Τρίτης (7.3.23) στον Antenna Star 103.5 και την εκπομπή «Με Υπογραφή» του Σωκράτη Τσόμπου, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του και υπογραμμίζοντας ότι οι επαγγελματίες υγείας οφείλουν να παρέχουν ποιοτικές υγειονομικές υπηρεσίες σε κάθε πολίτη που έχει ανάγκη.

Γνωστός για την ενσυναίσθηση και την αγάπη για το λειτούργημά του, ο κ. Καραμάνης ανέφερε ότι «τα ασθενοφόρα δεν τα λερώνει κανένας λεκές, τα απολυμαίνουν οι ατελείωτες προσευχές και τα αστείρευτα δάκρυα που κυλούν εκεί μέσα από τους ασθενείς και κάποιες φορές από τους διασώστες τους».

«Δεν ήταν βρώμικη η ασθενής, την ψυχή τους έπρεπε να ξεπλύνουν με το λάστιχο…», είπε αναφερόμενος στα δύο μέλη του ασθενοφόρου.

Και συνέχισε: «Αυτές είναι καταδικαστέες συμπεριφορές που καμία σχέση δεν έχουν με τους διασώστες αλλά και τους υγειονομικούς γενικότερα».

Ο κ. Καραμάνης κατέληξε τονίζοντας ότι «αυτές οι πρακτικές μας προσβάλλουν όλους σαν κοινωνία και όχι μόνο σαν επαγγελματίες υγείας».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του:

 

Πηγή: agriniotimes.gr

Χειροπέδες σε γνωστό συγγραφέα στη Βούλα για ακάλυπτες επιταγές και χρέη στο Δημόσιο