ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας: Το Καραμανδάνειο ανήκει στα παιδιά – Χρέος όλης της κοινωνίας η υπεράσπισή του

ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας: Το Καραμανδάνειο ανήκει στα παιδιά – Χρέος όλης της κοινωνίας η υπεράσπισή του

ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας: Το Καραμανδάνειο ανήκει στα παιδιά – Χρέος όλης της κοινωνίας η υπεράσπισή του

Το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, ένα Παιδιατρικό Νοσοκομείο που καλύπτει υγειονομικά τα παιδιά όλης της Δυτικής Ελλάδας, που πραγματοποιεί ετησίως 1800 χειρουργικές επεμβάσεις κάθε είδους, δυστυχώς κλείνει. Εδώ και μέρες  αποφάσισαν την αναστολή όλων των εφημεριών, σε παθολογικό και χειρουργικό τομέα, λόγω της έλλειψης αναισθησιολόγων.

Το υπουργείο Υγείας πιστό στην κυβερνητική πολιτική της αποδυνάμωσης του δημόσιου χαρακτήρα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, εφαρμόζει την τακτική υποστελέχωσης και κατά συνέπεια υποβάθμισης του μοναδικού παιδιατρικού νοσοκομείου στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και των Ιόνιων νησιών.

Με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, του Υπουργείου Υγείας και της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ τίθενται πλέον σε πραγματικό κίνδυνο η υγεία και η ζωή χιλιάδων παιδιών.

Καλούμε την διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας να αναλογισθούν τις ευθύνες τους και να προστατεύσουν το νοσοκομείο και τα παιδιά μας. Πρέπει άμεσα να προκηρύξουν τις θέσεις των αναισθησιολόγων που εδώ και μήνες αρνούνται προκλητικά να σταματήσουν τη διάλυση του Νοσοκομείου.

Καλούμε τους πολίτες και τους φορείς της περιοχής σε δυναμικές κινητοποιήσεις για τη Δημόσια Παιδιατρική Περίθαλψη και την ενίσχυση του Νοσοκομείου. Είναι ο μόνος δρόμος για να επιβάλλουμε τα αυτονόητα.

Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να παίζει με την υγεία και τη Ζωή των παιδιών.

Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων στην οδό Δεσποτάτου Σμύρνης

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ