ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΚ. Καραγκούνης: “Δεν μεταφέρεται ο ΕΟΠΥΥ Αγρινίου στο Μεσολόγγι” – Συναντήθηκε με Θ. Πλεύρη

Κ. Καραγκούνης: “Δεν μεταφέρεται ο ΕΟΠΥΥ Αγρινίου στο Μεσολόγγι” – Συναντήθηκε με Θ. Πλεύρη

Κ. Καραγκούνης: “Δεν μεταφέρεται ο ΕΟΠΥΥ Αγρινίου στο Μεσολόγγι” – Συναντήθηκε με Θ. Πλεύρη

Συνάντηση είχε χθες Πέμπτη (22.09.22) ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Καραγκούνης με τον υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη, για το μείζον θέμα του ΕΟΠΥΥ Αγρινίου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση, ο κ. Καραγκούνης εξήγησε στον υπουργό Υγείας την αναγκαιότητα της ύπαρξης του Φαρμακείου για τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους αλλά και των διοικητικών υπηρεσιών του Αποκεντρωμένου Γραφείου του ΕΟΠΥΥ στο Αγρίνιο. Επεσήμανε, δε, την αναστάτωση και την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής που θα προκληθεί στην μεγάλη πλειοψηφία εξαιρετικά ευπαθών συμπολιτών μας από μια απόφαση κλεισίματος των συγκεκριμένων υπηρεσιών.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης διαβεβαίωσε τον κ. Καραγκούνη ότι θα αξιολογηθούν από την αρχή και με κατανόηση όλα τα δεδομένα που αφορούν στο πλήθος των συμπολιτών μας που εξυπηρετούνται από τον ΕΟΠΥΥ στο Αγρίνιο, στον αριθμό των συνταγών που γράφονται, στα αιτήματα που υποβάλλονται αλλά και στις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες ενός πολύ μεγάλου νομού όπως η Αιτωλοακαρνανία, σε σχέση με το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την λειτουργία του θεσμού.

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση των δύο πολιτικών

Μετά από την συνάντηση, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Καραγκούνης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Θέλω να καθησυχάσω όλους τους πάσχοντες από σοβαρά νοσήματα συμπολίτες μου, οι οποίοι εξυπηρετούνται από το σημερινό γραφείο του ΕΟΠΥΥ στο Αγρίνιο ότι δεν θα διαταραχθεί σε καμία περίπτωση η ποιότητα ζωής τους και δεν θα υποβαθμιστούν οι παρεχόμενες από το Κράτος υπηρεσίες για την όσο το δυνατόν πιο ομαλή καθημερινότητά τους.
Να είναι βέβαιοι ότι η κυβέρνηση άκουσε την αγωνία τους και θα διασφαλίσει ότι δεν θα υποστούν καμία ταλαιπωρία καθώς το γραφείο του ΕΟΠΥΥ στο Αγρίνιο θα συνεχίσει να τους εξυπηρετεί. Άλλωστε, δίνουν μεγάλο αγώνα ως καρκινοπαθείς, αιμοκαθαρόμενοι, νεφροπαθείς, ρευματοπαθείς, έχοντες σκλήρυνση κατά πλάκας ή ΑμεΑ, που όλοι εμείς οι υπόλοιποι τους χρωστάμε την, όσο το δυνατόν, καλύτερη φροντίδα Υγείας».

Το ζήτημα για το οποίο φαίνεται ότι θα υπάρξει αίσιο τέλος,  ανέδειξε η εφημερίδα “Συνείδηση” και το sinidisi.gr τόσο αποκαλύπτοντας το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος όσο και προβάλλοντας  τις δραματικές επιπτώσεις που θα είχε μια τέτοια εξέλιξη για εκατοντάδες πολίτες.

Αγρίνιο: Υπογραφές για τις πεζοδρομήσεις στο κέντρο της πόλης – “Μπήκαν οι βάσεις για να γίνει πιο ελκυστικό” λέει ο δήμαρχος

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ